Λουτράκι: «Βούτηξαν» ηλεκτρονικά… 15.000 ευρώ από 64χρονη

845

Θύμα ηλεκτρονικής απάτης έπεσε μία 64χρονη στο Λουτράκι, Κορινθίας και είδε 15.000 ευρώ να κάνουν ”φτερά” από τον λογαριασμό της!

Αναλυτικότερα, το θύμα υπέβαλε μήνυση σε βάρος αγνώστου δράστη για ”Απάτη με Υπολογιστή” καθώς όπως δήλωσε στις 22/8, το μεσημέρι μπήκε από φορητό υπολογιστή σε ιστοσελίδα τράπεζας όπως συνήθιζε να κάνει και πληκτρολόγησε το username και το password. Αφού της εστάλη, ο 6φιος κωδικός ασφαλείας στο κινητό τηλέφωνο με μεγάλη καθυστέρηση, τον πληκτρολόγησε στην οθόνη του υπολογιστή και αμέσως της εμφανίστηκε ένα μήνυμα με κόκκινα γράμματα που την ενημέρωνε ότι ο κωδικός είναι λανθασμένος!

Τότε, η 64χχρονη αποσυνδέθηκε και συνδέθηκε εκ νέου στη σελίδα όπου πληκτρολόγησε ξανά το username και το password, περιμένοντας νέο 6φιο κωδικό. Όταν όμως τον πληκτρολόγησε εμφανίστηκε το ίδιο μήνυμα με την πρώτη φορά. Επανάλαβε την διαδικασία και τρίτη φορά, έχοντας τα ίδια αποτελέσματα. Λίγο αργότερα, δέχθηκε ένα μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο ότι έγινε μεταβολή ημερησίου ορίου μεταφορών και στη συνέχεια δέχθηκε δεύτερο μήνυμα που την ενημέρωνε ότι μεταφέρθηκε το χρηματικό ποσό των 15.000 ευρώ από τον λογαριασμό της τράπεζας, σε λογαριασμό άλλης τράπεζας.

Αμέσως, κάλεσε τα κεντρικά της τράπεζας όπου ενημέρωσε τους υπεύθυνους για ότι συνέβη και αυτοί με τη σειρά τους την συμβούλεψαν να μεταβεί στο πλησιέστερο υποκατάστημα και να υποβάλει αίτημα αμφισβήτησης συναλλαγής.

Προανάκριση ενεργεί το ΑΤ Λουτρακίου και οι δράστες αναζητούνται.

πηγή-dmnews.gr