Μάρκος Λέγγας- Μετά από πάρα πολλούς μήνες έβρεξε στο Κιάτο… ευτυχώς δεν μας έπνιξε ο “Κύριλλος”

280
Πέμπτη 26η Ιανουαρίου 2023 – Ιστορική ημέρα η σημερινή…
Θα μπορούσε να ήταν…
Πρώτον γιατί μετά από πάρα πολλούς μήνες έβρεξε στην περιοχή μας (είχαμε ξεχάσει τι θα πει βροχή)!
Δεύτερον, γιατί για μια ακόμα φορά η καθυστερημένη σε χρόνο απόφαση του Δημάρχου Σπύρου Σταματόπουλου, στις 10.00 π.μ. – να κλείσουν τα σχολεία του Δήμου – καταδεικνύει την μη συντονισμένη και αναποτελεσματική διαχείριση σε θέματα κρίσεων και εκτάκτου ανάγκης της Δημοτικής Αρχής. Ήταν ένα πρωινό ταλαιπωρίας για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.
Τρίτον, ευτυχώς που η βροχόπτωση ήταν ήπια και δεν είχαμε πρόβλημα στην παραλιακή γέφυρα στον Ποταμό Κύριλλο.
Η γέφυρα κατασκευάστηκε εκ νέου μετά από την καταστροφική θεομηνία Ζορμπά που έπληξε την περιοχή μας το 2018, (θυμάστε την επίσκεψη και τις φωτογραφίες στο σημείο του κ. Μητσοτάκη), κόστισε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στους Έλληνες φορολογούμενους, δυστυχώς όμως θα πρέπει να γκρεμιστεί και να κατασκευαστεί από την αρχή λόγω λαθών. Ο εργολάβος της γέφυρας και οι μηχανικοί που την μελέτησαν και την παρέλαβαν σφυρίζουν αδιάφορα… μέχρι πότε όμως;
Να σημειώσουμε ότι από χθες το απόγευμα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας μέσω της Yπηρεσίας Eπικοινωνιών Έκτακτης ανάγκης 112 είχε αποστείλει σχετικό SMS στους πολίτες για την επικείμενη κακοκαιρία. Η Δημοτική Αρχή “ξύπνησε” την επόμενη ημέρα το πρωί αφού έλάβε στις 8:30 π.μ. από την Δ/νση Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου και την τελευταία επικαιροποίηση του Δελτίου Καιρού.
Μπορεί να διαβάσετε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης αναρτήσεις συνδημοτών μας που εκφράζουν την δυσαρέσκεια τους για την καθυστέρηση αυτής της απόφασης του Δημάρχου, αλλά το πρόβλημα στον χρόνο απόκρισης της Δημοτικής Αρχής είναι πιο σοβαρό!
Σκεφτείτε τι μπορεί να μας συμβεί σε επαπειλούμενο ή εν εξελίξει καταστροφικό συμβάν ή επικίνδυνη κατάσταση που συνιστά άμεση απειλή για τη ζωή, την υγεία ή την ασφάλειά μας, προκειμένου να περιμένουμε να λάβουμε οδηγίες για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας.
Δεν μπορώ να σκεφτώ τι θα επικρατήσει στον Δήμο μας μετά από ένα μεγάλο σεισμό (Αλκυονίδες 1981) ή μια κακοκαιρία μεγάλης έντασης και διάρκειας (Ζορμπάς 2019).
Επειδή λοιπόν δεν χρειάζεται να ανησυχούμε αλλά να προλαμβάνουμε τα δυσάρεστα, στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα ζητήσουμε από τον Δήμαρχο να μας παρουσιάσει τα πρακτικά και την τελευταία συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (ΣΤΟ) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σικυωνίων καθώς επίσης τα αποτελέσματα της τελευταίας άσκησης Πολιτικής Προστασίας για την εκπαίδευση του προσωπικού και την αξιολόγηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας των υπηρεσιών του Δήμου έναντι πλημμυρών,σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες της ΓΓΠΠ.
Όσον αναφορά την γέφυρα στον Κύριλλο Ποταμό μείνετε συντονισμένοι…