ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗΣ: Κορίνθιοι γεμίστε το θέατρο «Ειρήνη Παπά» στο Χιλιομόδι

854

Την αγωνία και την προσδοκία του να στηριχθεί ουσιαστικά το θέατρο που δημιουργήθηκε από το δήμο Κορινθίων στην μνήμη της αξέχαστης και σπουδαίας Ειρήνης Παπά , κατέθεσε ο Μανούσος Μανουσάκης ζητώντας από τους Κορίνθιους να γεμίσουν το θέατρο αυτό σε όλες τις παραστάσεις, κυρίως σε εκείνες που έχουν εισιτήριο αφού όπως χαρακτηριστικά είπε «δεν γίνεται να πληρώνουμε στο supermarket για απορυπαντικά και να μην πληρώνουμε για να δούμε Τέχνη!».

Στο πρόγραμμα του δήμου και του ΚΕΠΑΠ περιλαμβάνεται στις 29 Ιουλίου 2023 παράσταση από το Εθνικό Θέατρο με δωρεάν είσοδο, η παράσταση «Ιππόλυπος», υπάρχουν όμως ακόμα δυο, με εισιτήριο τον Άυγουστο, οι παραστάσεις «Γυάλινος Κόσμος» με πρωταγωνίστρια την Κάτια Δανδουλάκη και η «Μήδεια» στην κλασσική της μορφή και όχι στην σατιρική του Μπόστ που φιλοξενήθηκε πέρυσι στο «Ειρήνη Παπά». «Οφείλουμε να γεμίσουμε το θέατρο με παραστάσεις αλλιώς θα μαραζώσει. Για να υπάρχει θέατρο πρέπει κάποιος να παίζει και κάποιος να βλέπει. Γι αυτό μίλησα για παραστάσεις με εισιτήριο. Δεν μπορεί ο δήμος να εξασφαλίζει κάθε έτος 15 παραστάσεις για να κρατήσει το θέατρο ζωντανό. Χρειάζεται ένας οργανισμός που θα λειτουργεί το θέατρο και βεβαίως κόσμος που θα το στηρίζει» κατέληξε ο κΜανουσάκης.

«Το θέατρο καθαρίζει την ψυχή μας όπως το καθαριστικό καθαρίζει το σπίτι μας» σημείωσε από πλευράς του ο κ.Ισίδωρος Σταμούλης ενισχύοντας την αναφορά του κ.Μανουσάκη περί εισιτηρίου και αποδοχής από πλευράς κοινού. Τέλος, αναφέρθηκε στην δική του παρουσία και δράση στο Κορινθιακό θέατρο υμνώντας την συνεργασία που αναπτύχθηκε με τον δήμαρχο Βασίλη Νανόπουλο και τον αντιδήμαρχο Σπύρο Ζαχαριά, μια σχέση που δίνει ήδη σπουδαία αποτελέσματα.

Τέλος, πρέπει να αναφερθεί πως από την επόμενη χρονιάτο θέατρο «Ειρήνη Παπά» θα φιλοξενήσει και όλους τους ερασιταχνικούςθιάσους του Δήμου Κορινθίων.