Μεγάλη επιτυχία είχε η χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Νοσοκομείο Κορίνθου , με διπλό στόχο

1069

Μεγάλη επιτυχία είχε η χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Νοσοκομείο Κορίνθου που είχε διπλό σκοπό. Την συμμετοχή στην 24ωρη πανεργατική απεργία και την ανάδειξη των χρονιζόντων προβλημάτων του Νοσοκομείου, με αποκορύφωμα την εξαίρεσή του από τις προσλήψεις που ανακοινώθηκαν πριν από λίγες μέρες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι για πρώτη φορά, ύστερα από πάρα πολλά χρόνια, στις διαμαρτυρίες συμμετείχαν οι νοσοκομειακοί γιατροί, το νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και το διοικητικό προσωπικό.

Σε ό,τι αφορά το γεγονός της εξαίρεσης της Κορίνθου, κανείς από όσους απευθυνθήκαμε δεν είχε μια ξεκάθαρη απάντηση στο γιατί δεν ήρθε κανένας γιατρός στην Κόρινθο. Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας, Χρυσός Μέλλος, μιλώντας στα ΜΜΕ σε πηγαδάκι ξεκαθάρισε ότι η διοίκηση του Νοσοκομείου είχε ζητήσει να έρθουν στην Κόρινθο εννέα γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων (πνευμονολόγοι, παιδίατροι, παθολόγοι κ.λπ), ωστόσο για άγνωστους λόγους η λίστα με το αίτημα του Νοσοκομείου Κορίνθου δεν έφτασε στο υπουργείο.

Εγώ μίλησα με την αναπληρώτρια υπουργό, την κυρία Γκάγκα, και μου είπε ότι υπέγραψε όλα όσα τις έστειλαν…“, συμπλήρωσε ο κ. Μέλλος.

Φαίνεται, πάντως, ότι οι διαμαρτυρίες που κλιμακώθηκαν το προηγούμενο διάστημα και κορυφώθηκαν σήμερα με την συγκέντρωση διαμαρτυρίας έπιασαν τόπο και το επόμενο διάστημα αναμένεται ότι θα έρθουν τελικά στην Κόρινθο ένας αριθμός γιατρών, πιθανότατα τέσσερις.

Προφανώς ο αριθμός αυτός είναι σταγόνα στον ωκεανό για ένα Νοσοκομείο όπου από τον Οργανισμό προβλέπονται 87 θέσεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού, ενώ οι υπηρετούντες μόνιμοι Ιατροί είναι αυτήν τη στιγμή μόλις 48! Μάλιστα 4 γιατροί αναμένεται ότι σε λίγους μήνες θα συνταξιοδοτηθούν, οπότε ο αριθμός των υπηρετούντων γιατρών θα κατέβει στους 44!