Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε ο Προστάτης του Ξυλοκάστρου Άγιος Βλάσιος-φωτο

56
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε σήμερα ο πολυουχος Άγιος μας.Προστατης της πόλης του Ξυλοκάστρου αλλά και των Τρικάλων μας.Ο Άγιος Βλάσιος κάθε χρόνο εορτάζεται στη πόλη μας και τιμάται στις 11 Φεβρουαρίου.Χθες βράδυ τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός και σήμερα πανηγυρική Θεία Αρχιερατική Λειτουργία μετά αρτοκλασίας, ιερουργουντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορινθίας κ.κ.Διονυσίου και του βοηθού Επισκόπου Σεβασμιωτάτου κ.κ. Αγαπίου .
Μετά το πέρας της Λειτουργίας ακολούθησε λιτάνευση της ιεράς εικόνας του Αγίου , συνοδευόμενη από μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου ΧΟΡΑΝΘΗ , ντυμένα με Παραδοσιακές Ελληνικές Φορεσιές.Προηγουντο της εικόνας οι δύο Φιλαρμονικές του Δήμου μας. Δημοτική Φιλαρμονική Δερβενίου και Δημοτική Φιλαρμονική Ξυλοκάστρου .Πλήθος πιστών έσπευσαν από νωρίς να προσκυνήσουν και να ακολουθήσουν την λιτάνευση.
Παρευρέθησαν ο Υφυπουργός Χωροταξίας και Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς ,ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας Giorgos Psychogios ,ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε.Κορινθιας Αναστάσιος Γκιολής ,η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Athena Korka-Konsta ,ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Χάρης Βυτινιώτης ,οι περιφερειακοί Σύμβουλοι Άγγελος Παπαγγελόπουλος και Γιώργος Πετρίτσης.
Τιμητική η παρουσία του Δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου.
Σύσσωμη η Δημοτική Αρχή του Δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης με τον εορτάζοντα Δήμαρχο Βλάσης Τσιώτος .
Χρόνια πολλά και ευλογημενα σε όλους τους εορτάζοντες και εορτάζουσες .Χρόνια πολλά στο Ξυλόκαστρο μας , ο Άγιος να δίνει φώτιση και υγεία σε όλους μας.