Με χημικά τα ΜΑΤ στο δυναμικό φοιτητικό συλλαλητήριο!

21

Με χημικά «απάντησαν» τα ΜΑΤ στο δυναμικό φοιτητικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια

Με ΜΑΤ και χημικά αντέδρασε η κυβέρνηση Μητσοτάκη στο μεγάλο φοιτητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων.

Η απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας έγινε την ώρα που η δυναμική πορεία είχε φτάσει έξω από τη Βουλή.

Δείτε φωτογραφίες:

Με χημικά «απάντησαν» τα ΜΑΤ στο δυναμικό φοιτητικό συλλαλητήριο

Χιλιάδες στο δρόμο ενάντια στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια – “Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο!”

 Δεκάδες σύλλογοι φοιτητών, μαθητών, εκπαιδευτικών και εργαζόμενων στα πανεπιστήμια διαδηλώνουν αυτή την ώρα στους δρόμους της Αθήνας απαιτώντας πτυχία με..

«Αυτό το νομοσχέδιο θα πέσει στη φωτιά»

Χιλιάδες φοιτητές έδωσαν ραντεβού το μεσημέρι της Πέμπτης στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, διαδηλώνοντας ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

«Αυτό το νομοσχέδιο θα πέσει στη φωτιά», «είμαστε φοιτητές, δεν είμαστε πελάτες», αναφέρουν μεταξύ άλλων τα συνθήματα των φοιτητών που συγκεντρώθηκαν λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης στα Προπύλαια.

Καταλήψεις και συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα

Στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε μεγάλο συλλαλητήριο στα Προπύλαια, όπου δόθηκε αγωνιστικό ραντεβού στις 12 το μεσημέρι. Επίσης υπάρχουν καλέσματα και για νέες κινητοποιήσεις την Παρασκευή στις 13:00 στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Στη Θεσσαλονίκη το συλλαλητήριο ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι από την Καμάρα.

Παράλληλα, δεκάδες φοιτητικοί σύλλογοι έχουν αποφασίσει καταλήψεις στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα, από την Πέμπτη ξεκινούν καταλήψεις στο ΟΠΑ, στο ΕΜΠ, στο Πάντειο, στη Φιλοσοφική Σχολή, στις Σχολές Επιστημών Αγωγής ΕΚΠΑ, στη Σχολή Θετικών Επιστημών ΕΚΠΑ, στη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών ΕΚΠΑ, στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο.

 

Διαβάστε επίσης:

Χατζηδάκης: Η ελληνική οικονομία θα ανέβει πιο ψηλά!… «Όσο πιο ψηλά ανεβαίνει η μαϊμού τόσο περισσότερο φαίνεται ο κ.@λος της»

 

Πηγή