Μητσοτάκης: Δεν έχουμε να δώσουμε κάτι παραπάνω στους αγρότες!

16

Μητσοτάκης: Δεν έχουμε να δώσουμε κάτι παραπάνω στους αγρότες!

Οι αγρότες έρχονται, ο Μητσοτάκης κωφεύει

Προκλητικός εμφανίστηκε, για ακόμα μια φορά, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απέναντι στα δίκαια αιτήματα του αγροτικού κόσμου, αλλά και στο θέμα της ακρίβειας που μαστίζει τα νοικοκυριά εδώ και πολλούς μήνες.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Star και τη Μάρα Ζαχαρέα, o πρωθυπουργός παραδέχθηκε μεν τα «πολλά προβλήματα» των αγροτών, κάποια από τα οποία «είναι αιτιολογημένα» –όπως ανέφερε ο ίδιος–, όμως δεν φάνηκε καθόλου πρόθυμος να εγκύψει σε αυτά και να δώσει λύσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, αφού θύμισε με στόμφο τις κυβερνητικές παρεμβάσεις (με μέτρα-«ψίχουλα», ωστόσο), απέρριψε τυχόν νέες παροχές προς τους αγρότες στο άμεσο μέλλον και παρέπεμψε αορίστως στο… επόμενο έτος. «Δεν έχουμε να δώσουμε κάτι παραπάνω στους αγρότες, το γνωρίζουν και οι ίδιοι» δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ σημείωσε πως ο ίδιος δεσμεύεται για μόνιμη επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης από το 2025. Μάλιστα, απέκλεισε πως θα υπάρξει παροχή στους αγρότες κατά την περίοδο του Πάσχα, όπως άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο αυτό, ορισμένα κυβερνητικά στελέχη.

Μητσοτάκης: Δεν έχουμε να δώσουμε κάτι παραπάνω στους αγρότες!

Ο πρωθυπουργός δεν έμεινε εκεί, καθώς δεν δίστασε να χαρακτηρίσει ως «συμβολική παράσταση» τη μαζική κάθοδο των αγροτών στην Αθήνα κι όχι ως συλλαλητήριο διεκδίκησης των αιτημάτων τους. Εκτίμησε επίσης, ότι οι αγρότες θα επιστρέψουν αμέσως μετά στα χωριά τους, καθώς «αρχίζει και η περίοδος της σποράς», όπως σημείωσε, σπεύδοντας έτσι να δώσει ο ίδιος πρόωρο τέλος στις αγροτικές κινητοποιήσεις.

Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης ουσιαστικά είπε πως θα χρησιμοποιήσει τις διαδηλώσεις των αγροτών για να πιέσει τους Ευρωπαίους στις Βρυξέλλες «να γίνουν προσαρμογές στην Κοινή Αγροτική Πολιτική».

Εξάλλου, σε άλλο σημείο έβαλε ουσιαστικά θέμα ατομικής ευθύνης προς τους καταναλωτές, καλώντας τους να έρθουν αυτοί σε επικοινωνία με τους παραγωγούς για να λυθεί το πρόβλημα των μεσαζόντων.

Διαβάστε επίσης:

Αγρότες της Πελοποννήσου: Όλοι οι δρόμοι την Τρίτη οδηγούν στο Σύνταγμα – «Είναι ώρα ευθύνης, είναι ώρα αγώνα»

Πηγή