Μπάχαλο ξανά… Ακινητοποιημένο τρένο χωρίς ρεύμα για μισή ώρα το Intercity

719
Μπορεί η κυβέρνηση να έστησε ολόκληρο σόου με το τρένο… Γεραπετρίτη την ημέρα επανεκκίνησης των Intercity, όπου χρησιμοποιήθηκαν ακόμα και κομπάρσοι – στελέχη της ΝΔ για να πουν στις κάμερες πως όλα πλέον λειτουργούν… εκπληκτικά στον σιδηρόδρομο, άλλα η πλασματική πραγματικότητα που παρουσιάζεται από το Μαξίμου ενόψει εκλογών, σε καμία περίπτωση δεν αγγίζει τα σημαντικά προβλήματα που παραμένουν στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

Ακόμα και μετά την ανείπωτη τραγωδία των Τεμπών με τους – τουλάχιστον – 57 νεκρούς, όπου με τόσο τραγικό τρόπο ήρθαν στο φως τα εγκληματικά λάθη, η παραμέληση και οι δυσλειτουργίες των υποδομών, ο σιδηρόδρομος συνεχίζει να πάσχει. Και παρά τις διαβεβαιώσεις της πολιτείας ότι πλέον όλα βαίνουν καλώς, δεν έχουν τέλος τα περιστατικά που φανερώνουν πως το δίκτυο παραμένει σε τριτοκοσμική κατάσταση. 

Μόλις μία εβδομάδα αφότου μπήκε ξανά στις ράγες το Intercity από Αθήνα για Θεσσαλονίκη, στο δρομολόγιο της Κυριακής (9/4), η απογευματινή αμαξοστοιχία έμεινε ακινητοποιημένη χωρίς ρεύμα για περισσότερο από 30 λεπτά έξω από τη Λάρισα, με τους επιβάτες να μην έχουν καμία ενημέρωση, να ταλαιπωρούνται και να φτάνουν με καθυστέρηση στον προορισμό τους.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν οι ίδιοι οι επιβάτες, υπήρξε πρόβλημα στο ηλεκτροδοτικό δίκτυο του ΟΣΕ και η συνολική καθυστέρηση μέχρι να ξεκινήσει πάλι το τρένο ήταν 52 λεπτά! Αξίζει να υπογραμμιστεί, πως το πρόβλημα έγινε και πάλι στην περιοχή της Λάρισας!

Μπορεί κάποιος να υποθέσει τι ανησυχία θα ένοιωσαν οι επιβάτες της αμαξοστοιχίας όταν το δρομολόγιο σταμάτησε ξαφνικά στη μέση του πουθενά και είδαν τα φώτα να σβήνουν και να παραμένουν ακινητοποιημένοι για παραπάνω από μισή ώρα. Έχοντας φρέσκια στη μνήμη τους την τραγωδία στα Τέμπη (όπως έχει μείνει άλλωστε χαραγμένη σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό), είναι βέβαιο πως ένοιωσαν φόβο, πέρα βέβαια από την ταλαιπωρία που υπέστησαν.

Δυστυχώς αυτή είναι η κατάσταση σήμερα μετά το έγκλημα που συνέβη στα Τέμπη, κάθε μετακίνηση των πολιτών με το τρένο να εξελίσσεται σε ψυχολογικό «θρίλερ» για τους επιβάτες, άλλα και για τους εργαζόμενους οι οποίοι άλλωστε καταγγέλλουν πως πολλά προβλήματα παραμένουν αμετάβλητα στο δίκτυο.

«Ξαφνικά λίγο έξω από τη Λάρισα το τρένο σταμάτησε. Είχε πέσει το ρεύμα, έσβησαν τα φώτα και δεν ξέραμε τι γινόταν. Όπως ρώτησα και το πλήρωμα, είπαν ότι ήταν πρόβλημα ηλεκτροδότησης και περιμέναμε πάνω από 30 λεπτά», δήλωσε ο κ. Μήνας, επιβάτης της αμαξοστοιχίας προς Θεσσαλονίκη. «Δεν μάθαμε ακριβώς τι έγινε. Μας είπαν ότι το πρόβλημα ήταν στο δίκτυο του ΟΣΕ και το πλήρωμα το ίδιο ήταν αρκετά ανήσυχο. Θα ανοίξουν οι πόρτες πουθενά και θα κατέβουμε, θα έρθει λεωφορείο να μας πάρει να μας πάνε Λάρισα και από εκεί Θεσσαλονίκη; Δεν υπήρχε σχέδιο για το τι θα κάνουμε», συμπλήρωσε ο ίδιος επιβάτης. Ως αποτέλεσμα οι επιβάτες έφτασαν με καθυστέρηση στη Θεσσαλονίκη.

Ξαφνικό πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση, αναστάτωση, ταλαιπωρία, έλλειψη ενημέρωσης στο επιβατικό κοινό, οι ίδιες παθογένειες συνεχίζονται σαν να μην υπήρξε ποτέ εκείνη η μαύρη μέρα της τραγωδίας των Τεμπών, για την οποία ήρθαν και οι βαρύγδουπες πολιτικές διαβεβαιώσεις πως δήθεν «όλα θα αλλάξουν».

Το πολυδιαφημιζόμενο ξεκίνημα των τρένων που υποτίθεται πως θα είχε εξασφαλισμένη την ομαλή λειτουργία του δικτύου, τελικά αποδεικνύεται μια ακόμη επικοινωνιακή «φούσκα», αφού δυστυχώς επαναλαμβάνονται πάλι τα ίδια…

πηγή-sportime.gr –