Μπορεί η Μαρία Καρυστιανού να ρίξει την κυβέρνηση Μητσοτάκη;

36

Γύρω από την ηρωίδα μάνα έχει στηθεί ένα γαϊτανάκι πολιτικών εγκάθετων που είτε θέλουν ισοφάριση για το Μάτι, είτε επιζητούν την πτώση της κυβέρνησης!

Μπορεί η μητέρα ενός εκ των θυμάτων των Τεμπών,της αδικοχαμένης Μάρθης, να ρίξει την κυβέρνηση Μητσοτάκη;

Αυτό αναρωτιούνται όσοι βλέπουν την τελευταία περίοδο να εντείνεται ο πόλεμος που έχει ξεκινήσει η κ. Μαρία Καρυστιανού προσπαθώντας να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη κατά της κυβέρνησης και υπέρ της άποψης ότι εσκεμμένα επιχειρείται συγκάλυψη της υπόθεσης.

Η κ. Καρυστιανού στο παρελθόν δεν ήταν καθόλου φιλική προς την κυβέρνηση.

Την περίοδο των εμβολιασμών ήταν αντίθετη ενώ έχει εκφραστεί και κατά του Πρωθυπουργού προσωπικά από τα social media της πριν συμβεί το δυστύχημα στα Τέμπη.

Βεβαίως, στην κυβέρνηση κατανοούν το πόνο της που έχει γίνει πλέον θυμός και μισός για την εξουσία, όμως, η συνεχή παρουσία της ρίχνει νερό στο μύλο μιας στείρας αντιπολίτευσης που σκοπό δεν έχει να μαθευτούν οι ένοχοι του ΟΣΕ αλλά να στείλει στο Ειδικό Δικαστήριο τον πρώην υπουργό Κώστα Καραμανλή και μόνο.

Το επιχείρημα ποιο είναι; Ότι ο Καραμανλής γνώριζε ότι τα τρένα δεν ήταν ασφαλή και τα άφησε να λειτουργούν; Δεν είναι στέρεο.

Η λογική εξυπηρετεί πολύ τον ΣΥΡΙΖΑ που θα ήθελε να ισοφαρίσει τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι με τους 108 νεκρούς.

Μόνο που στο Μάτι δεν μπήκε κανένας φυλακή, ενώ στην περίπτωση των Τεμπών ήδη ο σταθμάρχης βρίσκεται έγκλειστος στη φυλακή.

Ακολούθως, δίπλα στην κ. Καρυστιανού, έχει συρρεύσει ένα γαιτανάκι ευρωβουλευτών και πολιτικών που προσπαθούν να περισώσουν καταρχάς την δική του θέση.

Για παράδειγμα, ο Κώστας Αρβανίτης ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που προσπαθεί να καπηλευτεί τη τραγωδία και την άστατη ψυχολογία μιας μητέρας που έχει χάσει το παιδί της προκειμένου να διασωθεί ο ίδιος πολιτικά.

Καθώς δεν είναι ένα πρόσωπο που απηχεί τις ιδέες και τις προτιμήσεις του Στέφανου Κασσελάκη προσπαθεί να ξεπεράσει αυτή τη μεγάλη απόσταση και να παίξει το δικό του παιχνίδι.

Πήγε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Στέλιος Κυμπουρόπουλος – ο οποίος ψήφισε υπέρ της παραπομπής της υπόθεσης στην επιτροπή PETI- να υπερασπιστεί την ελληνική δικαιοσύνη και ξαφνικά έγινε βορά στα νύχια των τρολ.

Αυτών που προσπαθούν να θέσουν τη ΝΔ στην ομηρία του διαδικτύου και των σοσιαλ, όπως το 2012 που την αποδόμησαν πλήρως και έφεραν τον Τσίπρα στην εξουσία.

Τι γίνεται από εδώ και πέρα; Ο Πρωθυπουργός δεν μπορεί να πάει στην Βουλή για να μιλήσει για τα Τέμπη καθώς έχει ήδη δρομολογήσει μία σειρά από πρωτοβουλίες όπως ο νέος πραγματογνώμονας για το δυστύχημα.

Γύρω από τα Τέμπη έχουν ξεκινήσει τη δουλειά τους και μία σειρά από ψεκασμένους που θεωρούν ότι η κυβέρνηση μπάζωσε το τόπο του δυστυχήματος «για να μην βρεθούν αποδεικτικά στοιχεία για το άλλο τρένο, το εμπορικό»…

Θα ακούσουμε πολλές θεωρίες συνομωσίας. Θα ήταν μία μάχη με προδιαγεγραμμένη την ήττα για τη ΝΔ.

Η κυβέρνηση είναι ανήμπορη να ανταπεξέλθει σε αυτές τις θεωρίες.

Από την άλλη, δεν μπορεί να αποκρούσει την κ. Καρυστιανού καθώς μία μάνα που έχασε το παιδί της έχει «πάντα δίκιο».

Οπότε θα περιμένει να αλλάξει η ατζέντα από μόνη της.

Όμως, η φθορά για τη ΝΔ θα παραμείνει και ίσως είναι μεγαλύτερη από άλλες πρωτοβουλίες της που δυσαρέστησαν κόσμο.

Για το μόνο που θα ευχηθούμε είναι να μην δούμε ποτέ αυτή τη μάνα να γίνει μαριονέτα κομμάτων και εν τέλει να ενταχθεί υποψήφια ευρωβουλευτής στις εκλογές που έρχονται.

Διότι τότε θα δυσαρεστήσει τους πάντες που θέλουν Δικασιοσύνη, χωρίς πολιτικές προεκτάσεις.

πηγή-radar.gr