«Μπριζόλες» κουνουπιδιού με ταμπουλέ αγκινάρας

10

 

«Μπριζόλες» κουνουπιδιού με ταμπουλέ αγκινάρας

Οι χοντρές φέτες του κουνουπιδιού όταν ψηθούν αποκτούν τραγανή κρούστα, χωρίς να χάνουν την ψίχα τους στο ψήσιμο. Εξ ου και «μπριζόλες». Συνοδεύουμε με ταμπουλέ αγκινάρας, για ένα πλήρες και θρεπτικό γεύμα.

Υλικά

Μερίδες: 4

Για το ταμπουλέ

Για το κουνουπίδι

Διαδικασία

Ταμπουλέ

  1. Για να ετοιμάσουμε τις «μπριζόλες» κουνουπιδιού με ταμπουλέ αγκινάρας, αρχικά βάζουμε σε ένα μπολ τον μισό χυμό λεμονιού (70 ml) και το πλιγούρι, συμπληρώνουμε με 180 ml ζεστό νερό, αλατίζουμε, ανακατεύουμε και το αφήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει, να φουσκώσει και να απορροφήσει όλο το υγρό.
  2. Το αφρατεύουμε με ένα πιρούνι, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για το ταμπουλέ (εκτός από τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού) και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε και αφήνουμε κατά μέρος.
  3.  Δείτε επίσης

Το καλύτερο ψωμί που έχω δοκιμάσει

Κουνουπίδι

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  2. Στρώνουμε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα και βάζουμε εκεί τις φέτες κουνουπιδιού σε μονή στρώση.
  3. Τις αλείφουμε με λίγο από το ελαιόλαδο και από τις δύο πλευρές και τις αλατοπιπερώνουμε.
  4. Φουρνίζουμε και ψήνουμε για 15 λεπτά από τη μία πλευρά.
  5. Τις γυρίζουμε και ψήνουμε για άλλα 8-10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  6. Παράλληλα, ζεσταίνουμε ένα σκέτο μικρό αντικολλητικό τηγάνι και καβουρδίζουμε τους σπόρους κόλιανδρου και του κύμινου για 30-40 δευτερόλεπτα, μέχρι να σκορπίσουν το άρωμά τους.
  7. Τους κοπανίζουμε στο γουδί, τους ρίχνουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τον χυμό, αλατοπίπερο και το ξύσμα και ανακατεύουμε καλά.
  8. Ξεφουρνίζουμε το κουνουπίδι και μοιράζουμε τις φέτες σε πιάτα.
  9. Από πάνω μοιράζουμε κουταλιές από το ταμπουλέ και περιχύνουμε με το αρωματισμένο ελαιόλαδο.
  10. Ραντίζουμε με τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού και σερβίρουμε αμέσως.Πηγή