Μ.Λέγγας- “παράνομες” και αντισυνταγματικές οι αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Σικυωνίων

564
Δεν χρειάζεται να είσαι νομικός για να γνωρίζεις ότι οι Αποφάσεις του ΣτΕ (Συμβουλίου Επικρατείας) δεν χρειάζονται διευκρινίσεις και είναι άμεσα εφαρμοστέες (1+1= 2).
Όταν γνωρίζεις ότι με την Απόφαση 2377/2022 της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας κρίθηκαν ότι οι διατάξεις των Ν. 4623/2019 και 4625/2019 για τον τρόπο της συγκροτήσεως της Οικονομικής Επιτροπής είναι ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ, ως Δημοτικός Σύμβουλος έχεις (2) δύο πολιτικές επιλογές:
1) Αποδέχεσαι να συμμετέχεις στις συζητήσεις του Δημοτικού Συμβουλίου (στο οποίο η Δημοτική Αρχή προσποιείται ότι δεν κατανοεί την Απόφαση του ΣτΕ -γιατί αυτό την εξυπηρετεί) για έγκριση των Αποφάσεων της Οικονομικής Επιτροπής, άρα σιωπηρά αποδέχεσαι τον αντιδημοκρατικό και αντισυνταγματικό τρόπο λειτουργίας του Δ.Σ. και γράφεις στα παλιά σου τα υποδήματα θεσμούς, δημοκρατία και την εκλογική βούληση του λαού.
2) Δεν συμμετέχεις και σέβεσαι την Δημοκρατία και το Σύνταγμα.
Εμείς, ως “συνΔημότες – Δήμου Σικυωνίων” επιλέγουμε συνειδητά να σεβόμαστε την Δημοκρατία και το Σύνταγμα και αυτό πράξαμε στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Για να γίνει πιο απλά κατανοητό αυτό. Χθες το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την έγκριση του Τεχνικού Προγράμματος και του Προϋπολογισμού. Ακόμα και με μία (1) ψήφος υπέρ- ο Προϋπολογισμός και το Τεχνικό Πρόγραμμα θα ψηφίζοταν, γιατί απλά όλο το οικοδόμημα έχει στηθεί με αντισυνταγματικό τρόπο. Αυτή είναι η Δημοκρατία που θέλουμε;
Κλείνοντας θα σας παραθέσω τις τελευταίες τρεις παραγράφους του Άρθρου 120 (Ακροτελευτία Διάταξη) του Ελληνικού Συντάγματος:
1) O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.
2) O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.
3) H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.
Περί Τεχνικού Προγράμματος και Προϋπολογισμού και στο εάν κατά πόσο είναι επιτυχημένη η Δημοτική Αρχή, γυρίστε γύρω σας και κοιτάξτε την ζοφερή εικόνα που επικρατεί στον Δήμος μας – πλήρης εγκατάλειψη και ερημοποίηση.
Έργα τελματωμένα για πάνω από οκτώ χρόνια που τα σέρνουν ως “συνεχιζόμενα” στο Τεχνικό Πρόγραμμα και φουσκώνουν τα νούμερα του Προϋπολογισμού. Ο κόσμος “φουσκώνει” με εικονικά εκατομμύρια ευρώ “εικονικής” πραγματικότητας.
Κοντός ψαλμός αλληλούια, τον Οκτώβριο έχουμε Δημοτικές Εκλογές και οι Σικυώνιοι πολίτες θα στείλουν το μήνυμα και τον λογαριασμό στους υπεύθυνους.
Επιτέλους, ΤΕΛΟΣ!