Νέα Αριστερά Κορινθίας- Συνεχίζονται οι εξορμήσεις και οι συναντήσεις με φορείς

14

Νέα Αριστερά Κορινθίας

Συνεχίζονται οι εξορμήσεις και οι συναντήσεις με φορείς

Την Δευτέρα 20/5 ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Χαράλαμπος Κασίμης, συναντήθηκε με το Δήμαρχο Κορινθίων κ. Νικόλαο Σταυρέλη. Τον Χαράλαμπο Κασίμη συνόδευσαν ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Σπύρου και η Ελένη Φασιλή.

Στη συνάντηση είχαμε την ευκαιρία να ενημερώσουμε τον κ. Δήμαρχο για τις θέσεις της Νέας Αριστεράς για τις ευρωεκλογές και τις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η Ευρώπη τα επόμενα χρόνια. Τονίσαμε την σημασία των ευρωεκλογών και τον ρόλο που καλείται να παίξει το Ευρωκοινοβούλιο ως ο κατεξοχήν δημοκρατικός θεσμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από την πλευρά του ο κ. Δήμαρχος μας ενημέρωσε για τα προβλήματα του Δήμου και τις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει τα επόμενα χρόνια. Μας ενημέρωσε επίσης για το σχεδιασμό της δημοτικής αρχής στην κατεύθυνση αυτή και δεσμευτήκαμε για συχνότερη επικοινωνία και ανταλλαγή απόψεων για θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία.

Στη συνέχεια ο Χαράλαμπος Κασίμης συνοδευόμενος από την δικηγόρο Γεωργία Σμυρνιώτη και την Ιωάννα Αντωνίου, συναντήθηκε με τα διοικητικά συμβούλια του Δικηγορικού Συλλόγου Κορίνθουκαιτου Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Κορινθίας.

Στην συνάντηση με τον Δικηγορικό Σύλλογοτονίστηκε ότι ποσοστό 80% της ελληνικής νομοθεσίας αποτελεί εφαρμογή νομοθετημάτων, δηλαδή Κανονισμών, Οδηγιών κλπ. της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συνεπώς έχει μεγάλη σημασία η επιλογή τόσο των πολιτικών, όσο και των προσώπων που θα υπερψηφίσει κάποιος στις ευρωεκλογές. Επισημάνθηκε δε η συνεργασία που μπορούν να έχουν ευρωομάδεςπροερχόμενες από διαφορετική πολιτική αφετηρία μεταξύ τους, όπως στην περίπτωση του πρόσφατου Ψηφίσματος για την χειροτέρευση του Κράτους Δικαίου στην Ελλάδα.

Στην συνάντηση με τους δικαστικούς υπαλλήλους, οι εκπρόσωποί τους εξέθεσαν στον κ. Κασίμη τα προβλήματα του κλάδου, την υποστελέχωση, αφού ποσοστό 50% περίπου των οργανικών θέσεων δεν έχουν καλυφθεί, με αποτέλεσμα την ταυτόχρονη ενασχόληση του ίδιου υπαλλήλου με πολλά αντικείμενα, τις χαμηλές αμοιβές τους και κυρίως ότι ο Νέος Δικαστικός Χάρτης που θα ισχύσει από 16/9/2024 δεν αναμένεται να επιλύσει τα προβλήματα αυτά, αντίθετα προβλέπεται να δημιουργήσει νέα, που απορρέουν ιδίως από την συσσώρευση και άλλης δικαστικής ύλης, μετά την κατάργηση των μικρών περιφερειακών δικαστηρίων.

Την Τρίτη 21/5 πραγματοποιήθηκε εξόρμηση στο Κιάτο για την διανομή υλικού και επικοινωνία με τους πολίτες. Η διαπίστωση προηγούμενων εξορμήσεων παραμένει σε ισχύ. Οι πολίτες μας υποδέχονται θετικά, συνομιλούν μαζί μας και αγωνιούν για το μέλλον τους. Η ακρίβεια τούς πνίγει και τα αδιέξοδα συσσωρεύονται. Η Νέα Αριστερά αντιμετωπίζεται ως ο πολιτικός φορέας που τον χαρακτηρίζει η σοβαρότητα και η ελπίδα στην πολιτική.