Νίκος Σταυρέλης-Σήμερα το βράδυ ο Δήμος Κορινθίων εγκαινίασε  μία δράση για την οποία είμαι ιδιαίτερα περήφανος-φωτο

4
Συνδημότισσες και συνδημότες μου!
Όσες προσδοκίες κι αν είχα με την δημιουργία του Δημοτικού Ελεύθερου Ανοιχτού Πανεπιστημίου (ΔΕΑΠ) του Δήμου Κορινθίων, η παρουσία σας χτες το απόγευμα το Δημοτικό Θέατρο, τις ξεπέρασε από την πρώτη κιόλας ημέρα.
Ευχαριστώ τον φίλο καθηγητή και λαμπρό επιστήμονα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, τον Δημήτρη Τούσουλη, που έριξε τον «σπόρο».
Το Δημοτικό Συμβούλιο που πήρε αυτό τον «σπόρο» και τον έκανε να «φυτρώσει», ψηφίζοντας ομόφωνα την πρόταση της δημιουργίας του ΔΕΑΠ.
Όλους τους συνεργάτες μου, που δούλεψαν ακούραστα για να καλλιεργήσουν το δέντρο της Γνώσης.
Αλλά πάνω απ όλα εσάς, τους 310 συνδημότες μας, που «αγκαλιάσατε» την ιδέα και ήρθατε να δρέψετε τους καρπούς, επιβεβαιώνοντας πως για τους κορίνθιους πολίτες η επιμόρφωση και η συνεχής εκπαίδευση είναι προτεραιότητα.
ΥΓ: Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι, όπως με ενημέρωσε ο καθηγητής Δημήτρης Τούσουλης, οι βεβαιώσεις που θα παραλαμβάνουν στο τέλος του εκπαιδευτικού κύκλου όσοι μαθητές παρακολουθήσουν όλα τα μαθήματα θα αποκτούν «ειδικό βάρος», καθώς θα δίνουν bonus μοριοδότησης, το οποίο θα μπορούν να αξιοποιούν όπου χρειαστούν.
Σήμερα το βράδυ ο Δήμος Κορινθίων εγκαινίασε  μία δράση για την οποία είμαι ιδιαίτερα περήφανος. Υλοποιώντας την πρόταση του φίλου Κορίνθιου και λαμπρού επιστήμονα, του καθηγητή στο πανεπιστήμιο Αθηνών, Δημήτρη Τούσουλη, ξεκινάμε στο Δημοτικό Θέατρο, τα μαθήματα στο πρώτο Δημοτικό Ελεύθερο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο (ΔΕΑΠ) του Δήμου μας.
Μέσα από το ΔΕΑΠ κάθε Κορίνθιος (και είμαι πολύ χαρούμενος που πάρα πολλοί συνδημότες μας αγκάλιασαν αυτή την πρωτοβουλία και δήλωσαν συμμετοχή) θα μπορεί να παρακολουθήσει μία σειρά διαλέξεων και σεμιναρίων, πάνω σε τομείς της επιστήμης, των τεχνών και των γραμμάτων.
Όλοι καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό είναι να μην σταματάμε να μαθαίνουμε. Να αναβαθμίζουμε τις δεξιότητες και τις ικανότητές μας. Η επιμόρφωση και η συνεχής εκπαίδευση πρέπει να αποτελούν προτεραιότητα για κάθε πολίτη. Ειδικά, όταν μιλάμε για έναν κόσμο που αλλάζει με μεγάλες ταχύτητες και εμείς θέλουμε να κατανοήσουμε (ή ακόμα και να διατηρήσουμε) την θέση μας σε αυτόν.
Το πρόγραμμα του ΔΕΑΠ έχει και μία ακόμα πτυχή. Ουσιαστικά μετατρέπει τον Δήμο σε μία γέφυρα ανάμεσα στην τοπική κοινωνία και την ακαδημαϊκή κοινότητα. Σε αυτή την γέφυρα θα συναντώνται οι Επιστήμονες, που θα εκλαϊκεύουν την Γνώση, και οι Πολίτες που θα γίνονται κοινωνοί της.
(Η φωτογραφία είναι ένα γκράφιτι του Πολωνού καλλιτέχνη Barys Barjasz. Που μας λέει ότι η Εκπαίδευση είναι το κλειδί της Γνώσης. Ας μην το ξεχνάμε αυτό…)