Νίκος Ταγαράς: Ξεκινούν τα έργα διευθέτησης σε 8 ρέματα του Λουτρακίου για την αντιπλημμυρική του θωράκιση

12

Νίκος Ταγαράς: Ξεκινούν τα έργα διευθέτησης σε 8 ρέματα του Λουτρακίου για την αντιπλημμυρική του θωράκιση

Υπογραφή σύμβασης προϋπολογισμού 27,5 εκατ. €

 Ένα απαραίτητο έργο για την ολοκληρωμένη αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων λαμβάνει «σάρκα και οστά», καθώς με τη σημερινή υπογραφή της σύμβασης, προϋπολογισμού 27,5 εκατ. € ανάβει το «πράσινο φως» για την έναρξη των εργασιών διευθέτησης 8 ρεμάτων του Λουτρακίου και συγκεκριμένα των ρεμάτων: Αγ. Φανουρίου, Χαρβατίου, Αγ. Κυριακής, Νεκροταφείου 1, Νεκροταφείου 2, Οσίου Παταπίου, Αγ. Γεωργίου και Νταμαρίου.Η υπογραφή της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υποδομών και  Μεταφορών.

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας,Νίκος Ταγαράς, κατά την υπογραφή της σύμβασης, δήλωσε χαρακτηριστικά:

 

«Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική ημέρα, διότι με την υπογραφή της σύμβασης για τη διευθέτηση 8 ρεμάτων στο Λουτράκι, ξεκινούν άμεσα οι εργασίες για την ολοκληρωμένη αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

Με προϋπολογισμό 27,5 εκατ. € από το ΕΣΠΑ, ξεκινά η διευθέτηση 8 ρεμάτων που περιλαμβάνει εργασίες όπως:  διάνοιξη κοίτης, τοπικές επενδύσεις, έργα εκβολής, αναβαθμούς συγκράτησης φερτών, απαραίτητα έργα τεχνικά ανοικτής και κλειστής ορθογωνικής διατομής τοπικού χαρακτήρα, όπως και στις διασταυρώσεις των ρεμάτων με σημαντικούς δρόμους.

Ειδικότερα, ξεκινούν οι εξής εργασίες:

  • Ρέμα Αγίου Φανουρίου: Διευθέτηση της κοίτης του ρέματος για μήκος 2.241μ, ανακατασκευή 8 τεχνικών έργων διάβασης οδών και κατασκευή 2 αναβαθμών συγκράτησης φερτών.
  • Ρέμα Αγίου Χαρβατίου: Διευθέτηση της κοίτης του ρέματος για μήκος 5.413μ, ανακατασκευή 1 τεχνικού έργου διάβασης οδού και κατασκευή 6 Αναβαθμών συγκράτησης φερτών.
  • Ρέμα Αγίας Κυριακής: Διευθέτηση της κοίτης του ρέματος για μήκος 1.995μ, κατασκευή 3 τεχνικών έργων διάβασης οδών και κατασκευή 2 αναβαθμών συγκράτησης φερτών.
  • Ρέμα Νεκροταφείου 1 και 2: Τοπικές επεμβάσεις στην φυσική κοίτη του ρέματος για μήκος 950μ και κατασκευή 2 αναβαθμών συγκράτησης φερτών.
  • Ρέμα Οσίου Παταπίου: Τοπικές επεμβάσεις στην φυσική κοίτη του ρέματος για μήκος 2.580μ και κατασκευή 4 αναβαθμών συγκράτησης φερτών.
  • Ρέμα Αγίου Γεωργίου: Τοπικές επεμβάσεις στην φυσική κοίτη του ρέματος για μήκος 1.736μ, κατασκευή 3 τεχνικών έργων διάβασης οδών και κατασκευή 3 αναβαθμών συγκράτησης φερτών.
  • Ρέμα Νταμαρίου: Διευθέτηση της κοίτης του ρέματος για μήκος 1.355μ, κατασκευή 1 τεχνικού έργου διάβασης οδού και 4 αναβαθμών συγκράτησης φερτών.

Συνδυαστικά και σε συνέργεια με τα έργα διευθέτησης που ήδη εκτελούνται στα  ρέματα Πράθι, Κατουνίστρα, Καρέλη προϋπολογισμού 25,77 εκατ. €, ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, αποκτά ισχυρή και ολοκληρωμένη αντιπλημμυρική θωράκιση. Και είναι αντιληπτό από όλους μας ότι με την περάτωση όλων των έργων διευθέτησης και για τα 2 μεγάλα αντιπλημμυρικά έργασυνολικού προϋπολογισμού 53,27 εκατ. €, η ευρύτερη περιοχή του Λουτρακίουθα αναβαθμισθεί σημαντικά κοινωνικά και οικονομικά, αφήνοντας πίσω εικόνες του χθες με πλημμυρισμένους οικισμούς και καλλιέργειες.

 

Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό, Χρήστο Σταϊκούρα και τον Υφυπουργό, Νίκο Ταχιάο για τη σημαντική συνδρομή τους !

 

Κάθε έργο βελτίωσης της ζωής των συμπολιτών μας απαιτεί όραμα, γνώση, προγραμματισμό κι επιμονή.».