Ξεχωριστές οι Απόκριες 2024 στην Κόρινθο – Τσικνοπέμπη η καλύτερη των τελευταίων δεκαετιών !

217

Ξεχωριστές οι Απόκριες 2024 στην Κόρινθο – Τσικνοπέμπη η καλύτερη των τελευταίων δεκαετιών !

Με ιδιαίτερο ξεχωριστό τρόπο ζουν οι Κορίνθιοι της φετινές Αποκριές  .

Η νέα δημοτική αρχή διοργανώνει από άκρη σε άκρη του Δήμου εκδηλώσεις που στηρίζονται στην συλλογικότητα και την συνεργασία των πολιτιστικών φορέων του δήμου , με εξαιρετικά αποτελέσματα μέχρι στιγμής.

Από τα πρώτα δείγματα  προσπάθειας του δήμου και την μεγάλη  συμπαράσταση του κόσμου σε αυτήν , τολμώ να πω  ότι οι προσδοκίες των δημοτών επαληθεύονται ( τουλάχιστον μέχρι στιγμής ) με την επιλογή τους για την διοίκηση του δήμου .

Η εκδήλωση της Τρίτης στην πλατεία Περιβολάκια με τίτλο “Χορεύουμε και τραγουδάμε μέσα στο κέντρο της πόλης” υπήρξε ότι καλύτερο και δίχως προηγούμενο για τα πολιτιστικά δρώμενα της Κορίνθου .

Ήταν ένα λαϊκό πανηγύρι , μια πολύχρωμη γιορτή της Αποκριάς με παραδοσιακούς χορούς , γλέντι , μασκαράδες, λαμπερά χαμόγελα μικρών και μεγάλων , με ξέφρενη διάθεση καρναβαλιστών οι οποίοι συνέθεσαν ένα παραδοσιακό ξεφάντωμα .

Η εκδήλωση αυτή επιβεβαιώνει την παροιμία που λέει πως ” ένας κούκος δεν φέρνει την Άνοιξη “.

Για εμάς η ομαδικότητα ή συλλογικότητα είναι καθοριστική   για την επίτευξη κοινών στόχων και τη δημιουργία κλίματος που βοηθά στην πρόοδο του συνόλου .

Η επιτυχία των  πρώτων εκδηλώσεων του δήμου Κορινθίων που εντάσσονται μέσα σε αυτό το ομαδικό – συλλογικό πνεύμα,   δείχνει πως ο τρόπος που επιλέγει ο Δήμαρχος Νίκος Σταυρέλης να χειριστεί ζητήματα  τον βρίσκουν στο σωστό δρόμο, με την ελπίδα  πως θα φέρει το κύρος και τη φήμη που αξίζει να έχει η Κόρινθος.

Σήμερα Τσικνοπέμτη , από την περιφέρεια του Δήμου έως το κέντρο της πόλης της Κορίνθου υπήρχαν ψησίματα,(με προσφορά τα σουβλάκια της επιχείρησης ” Πιέτρης” ) τραγούδια και χοροί.

Ο Χορευτικός & Λαογραφικός σύλλογος Άσσου ”η Ρέα”
τραγούδησε  καντάδες στους κεντρικούς δρόμους της πόλης προκαλώντας ευχάριστη έκπληξη στους κατοίκους.

Ο δήμος στην Δημοτική Αγορά, αναβίωσε τα παραδοσιακά αποκριάτικα γλέντια  σαν αυτά που ζούσαμε πολλές δεκαετίες  πριν . Έψησε και μοίρασε χιλιάδες  σουβλάκια με προσφορά από την επιχείρηση ” Φάρμα Μητσόπουλος”,  δωρεάν κρασί , τσίπουρο , και σπιτικό χαλβά , μέσα σε ένα τρελό κέφι , χορό , τραγούδι και απίστευτη συμμετοχή κόσμου.

Ξεχωριστό τόνο στην εκδήλωση έδωσαν  η Λαϊκή-Ρεμπέτικη Ορχήστρα ”οι Ταξιδιώτες”,  τα χορευτικά δρώμενα και  η θεατρική σκηνή ”Ανέμη”.

Η νέα  διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου έδωσε συνέχεια στην παράδοση του Προηγούμενου Δ.Σ.και έψηναν σουβλάκια σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Κορινθίας σε διάφορα σημεία της πόλης .

Εν γένει οι Κορίνθιοι έζησαν μία Τσικνοπέμπτη από τις καλύτερες των τελευταίων δεκαετιών και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές αυτής την προσπάθειας!

Ξεχωριστές οι Απόκριες 2024 στην Κόρινθο – Τσικνοπέμπη η καλύτερη των τελευταίων δεκαετιών !

 

Διαβάστε επίσης

Μέσα σε ένα ζεστό κλίμα, με πολύ κέφι πραγματοποιήθηκε η κοπή πίτας του Α ΚΑΠΗ στο Συνοικισμό Κορίνθου-φωτο