Ομόφωνη απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ: Παραμένει ο Πολάκης στα ψηφοδέλτια

589

Να είναι υποψήφιος βουλευτής στο νομό Χανίων ο Παύλος Πολάκης αποφάσισε τελικώς, με πλήρη ομοφωνία, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, κάνοντας αποδεκτή τη σχετική εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα.

Ο δρόμος είχε ανοίξει από τη χθεσινή (Παρασκευή) επιστολή του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που κοινοποιήθηκε στα υπόλοιπα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας και της Επιτροπής Δεοντολογίας, με την οποία ουσιαστικώς ζητούσε συγγνώμη για τη συμπεριφορά του.

Στη σημερινή συνεδρίαση, εξάλλου, ο κ. Τσίπρας άνοιξε το δρόμο για την επιστροφή Πολάκη, κάνοντας λόγο, στην εισήγησή του, για γενναία αυτοκριτική του βουλευτή Χανίων.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, φέρεται να ζήτησε και να έλαβε τη διαβεβαίωση Πολάκη ότι ο πολιτικός του λόγος δεν θα είναι τοξικός από εδώ και πέρα.

Η εικόνα συμπληρώθηκε κι από την απόφαση του Μιχάλη Χαιρετάκη, για τον οποίο ο κ. Πολάκης είχε δηλώσει πως αν δεν συμπεριλαμβανόταν στο ψηφοδέλτιο Χανίων δεν θα κατέβαινε κι ο ίδιος, να αποσύρει την υποψηφιότητά του.

Σύμφωνα με την Πολιτική Απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας, στη σημερινή της συνεδρίαση αποφάσισε ομόφωνα να μην υπάρξει καμία αλλαγή στις αποφάσεις που έλαβε στη προηγούμενη συνεδρίασή της κι έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί, αναφορικά με την εισήγηση προς την Κεντρική Επιτροπή για τα ψηφοδέλτια του κόμματος.

«Το όργανο έλαβε υπόψη του την επιστολή που κοινοποίησε ο Παύλος Πολάκης, στην οποία δίνει εξηγήσεις για τις πρόσφατες αναρτήσεις του, αναγνωρίζει λάθη κι αστοχίες κι επαναβεβαιώνει τον απόλυτο σεβασμό του στις συλλογικές αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ. Πυξίδα όλων των στελεχών και υποψηφίων βουλευτών του κόμματος οφείλει να είναι ο σεβασμός στη συλλογική λειτουργία και στις συλλογικά επεξεργασμένες θέσεις. Η δημόσια στάση, οι παρεμβάσεις και δηλώσεις, συμπεριλαμβανομένων των αναρτήσεων στα κοινωνικά δίκτυα, οφείλουν να υπηρετούν τον κοινό στόχο για τη νίκη στις εκλογές και την πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος», αναφέρεται στην Πολιτική Απόφαση.

Στην πρώτη του ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Πολάκης δηλώνει, ανεβάζοντας φωτογραφία του με τον κ. Τσίπρα, “μαζί για τη μεγάλη νίκη, πιο ενωμένοι και πιο αποφασισμένοι από ποτέ για να ανασάνει η χώρα και για δικαιοσύνη παντού”.

Σε δύο υστερόγραφά του σημειώνει: “Σιγά μην τους κάναμε το χατίρι. Η Κρήτη δείχνει πάντα τον δρόμο”.

Στην ίδια συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας αποφασίστηκε να συγκληθεί το Σαββατοκύριακο, 8 και 9 Απριλίου η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ που θα επικυρώσει τα ψηφοδέλτια.

πηγή-cnn.gr