Οργισμένη απάντηση του πρώην δημάρχου Αννίβα Παπακυριάκου προς τη νέα δημοτική αρχή του δήμου Βέλου – Βόχας

37
Οργισμένη απάντηση του πρώην δημάρχου Αννίβα Παπακυριάκου προς τη νέα δημοτική αρχή του δήμου Βέλου – Βόχας
Λίγο ντροπή δεν βλάπτει κύριοι…
📌Αλήθεια τελικά τί ισχύει;
Έχουμε αφήσει μαύρη τρύπα ή ΠΡΟΙΚΑ εκατομμυρίων;
Η Νέα Πνοή έβγαλε κατεβατό έργων / εργασιών που υλοποιεί βάσει σχεδίου – όπως λέει – για την επίλυση του προβλήματος της ύδρευσης.
❓ Αλήθεια με τί χρήματα τα κάνει;;
❓Πού τα βρήκε;;
❓ Και αλήθεια ποιό είναι το σχέδιο για το νερό;;
Γιατί 9 χρόνια δεν είχε πει τίποτα στα δημοτικά συμβούλια…
Στα καφενεία μόνο, ότι αυτοί θα φέρουν με το ζόρι νερό από την Στυμφαλία.
Εννοείται βέβαια ότι για το νερό από την Στυμφαλία που κόμπαζε πήρε αρνητική απάντηση –δυστυχώς το αυτονόητο – όπως λέγαμε χρόνια.
▶️ Να πούμε λοιπόν ότι οι καθαρισμοί, ενώσεις, μικρά δίκτυα, φυσήματα, νέες γεωτρήσεις, δοκιμαστικές κλπ. γίνονταν πάντα κατά κόρον, απλά είχαμε τη σοβαρότητα να μην διαφημίζουμε ποτέ τα αυτονόητα.
▶️ Όποιος δε, πιστεύει ότι κάποιοι άφηναν να κλέβεται νερό… αφέλεια και γελοιότητα. ΟΝΟΜΑΤΕΠΏΝΥΜΑ και ΕΙΣΑΓΓΕΛΈΑΣ κύριοι.
⏩Απλά εμείς δεν θελήσαμε ποτέ να πληρώνουμε 35.000 ευρώ τον χρόνο για γενικό γραμματέα με αποκλειστική δουλειά κάθε μέρα να γράφει ψέματα, να πετάει λάσπη με προφανή στόχο, στον οποίο θα αναφερθούμε αργότερα.
Φίλες και φίλοι η Νέα Πνοή -Νέα με νοοτροπία 1980- έλεγε ότι δήμος μας ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΕΥΡΩ από προγράμματα και ότι παρέλαβαν χάος.
✔️Να δούμε την Αλήθεια ,για τα προγράμματα ΜΟΝΟ ΤΗΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ.
📌Από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης σύνολο 6.956.299,29 ευρώ.
Αναλυτικά:
✔️ Προμήθεια ηλεκτρονικών υδρομέτρων για Ζευγολατιό, Βραχάτι, Βέλο πόσο 2.561.138,10 .
Στόχος η ορθή διαχείριση του νερού για εξοικονόμηση και ταυτόχρονα οικονομικό έλεγχο. Το έργο ΥΛΟΠΟΙΕΊΤΑΙ.
✔️Αλλαγή παλιού δικτύου Κοκκωνίου (900.000,00 ευρώ) και συνδέσεις δικτύων Βραχατίου/Ζευγολατιού (350.000,00 ευρώ). Σύνολο 1.250.000,00 ευρώ. Το έργο έχει δημοπρατηθεί και αναμένεται ο ανάδοχος μετά την παραίτηση του πρώτου.
✔️ Αγωγός Βασιλικού/Βέλου για μεταφορά νερού από Στυμφαλία. (Από γεωτρήσεις όμορου Δήμου). Ποσό 1.249.999,9. Το έργο ήταν έτοιμο για δημοπράτηση.
✔️Αλλαγή αμιαντοσωλήνων Βοχαϊκού ποσό 1.895.161,29 ευρώ. Το έργο ήταν έτοιμο για δημοπράτηση.
Παρεπιπτόντως η νέα δημοτική αρχή θεωρεί μέσα στην άγνοια της Άθλο το ότι ετοίμασε τα τεύχη δημοπράτησης για να υλοποιήσει αυτά για τα οποία δεν ΈΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΊΠΟΤΑ. Αυτά που άλλοι -ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ- έχουν κάνει τα πάντα για να τα φέρουν στον τόπο μας….
📌Από την Περιφέρεια ποσό 130.000,00 ευρώ για μία γεώτρηση στο Χαλκί, η οποία έγινε χωρίς επιτυχία, ενώ θα υλοποιηθεί τουλάχιστον άλλη μία – Βέλο ή Ελληνοχώρι – όπου κριθεί καλύτερα.
📌 Από το υπουργείο Εσωτερικών 500.000,00 ευρώ
✔️ Έκτακτη χρηματοδότηση 200.000,00 ευρώ για όλες τις εργασίες που υλοποιούνται ( καθαρισμοί, δοκιμαστικές, γεωτρήσεις, μικρά δίκτυα κτλ )
✔️ Μία και μισή ΚΑΠ προκαταβολή. Δηλαδή 300.000,00 ευρώ για ίδιες ανάγκες. Τα μισά βρίσκονται στον προϋπολογισμό καθώς με τα υπόλοιπα κάναμε ανάλογες εργασίες. Αυτά τα χρήματα λοιπόν, τα 200.000 €+ 150.000 €=350.000€ είναι τα ΧΡΗΜΑΤΑ με τα οποία κινείται η δημοτική αρχή. Για να κάνει για την ύδρευση αυτά για τα οποία κομπάζει. ΤΟ ΜΗΔΕΝ “0” που βρήκε.
✔️ Από το υπουργείο Εσωτερικών είχε κανονιστεί με τον κ. Λιβάνιο να βγει πρόσκληση 740.000,00€ για αγωγό μεταφοράς νερού από ιδιώτη στην Κόρινθο (είχε συμφωνήσει πλήρως για την ενοικίαση) για να φέρουμε νερό στην κεντρική δεξαμενή του Ζευγολατιού.
Ελπίζω μόνο ο κ. Δήμαρχος στην συνάντηση με τον κ. Λιβάνιο να προχώρησε το θέμα ή να κατάφερε να πάρουμε περισσότερα λόγω της έκτακτης ανάγκης.
📌 Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας 4.340.000,00€ Αφορά υδρόμετρα υπόλοιπου Δήμου και ψηφιοποίηση, με χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης. Το έργο το ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΑΜΕ – είχε σφικτό χρονοδιάγραμμα λόγω του Ταμείου – εντός του 2023. Η νέα δημοτική αρχή κάνει προσπάθεια να το δώσει με καλύτερους όρους. Εννοείται, δεν έχουμε το παραμικρό πρόβλημα, αρκεί να μην χαθεί η ΤΕΡΑΣΤΙΑ χρηματοδότηση την οποία ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ .
✔️ Σύνολο 11.926.299,29 με εκκρεμή τα 740.000,00 του Υπουργείου Εσωτερικών που ΕΜΕΙΣ ήδη θα είχαμε πάρει για το νερό από την Κόρινθο.
Φίλες και φίλοι αυτή είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ και είναι ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΗ.
Στις αφελείς ερωτήσεις των άθλιων Trolls γιατί δεν τα κάνατε νωρίτερα, η απάντηση είναι απλή για όποιον γνωρίζει τα ελάχιστα για την ελληνική γραφειοκρατία… και μπορούμε να αναφερθούμε με κάθε λεπτομέρεια για το κάθε τι.
Όλα αυτά είναι παρακαταθήκη για τον τόπο μας.
Είναι μικρό μέρος του ΤΙΠΟΤΑ από αυτά που λένε όσοι δεν έχουν αίσθηση της ντροπής..
📌ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ που δεν είχαν υπάρξει ποτέ.
📌ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ που ήρθαν με πολύ προσπάθεια, πολύ γνώση και πολύ κόπο.
📌Τίποτα δεν χαρίστηκε.
📌Όλα κερδίθηκαν.
Αυτοί λοιπόν που έλεγαν μόνο ψέματα, με μόνο στόχο να κοροϊδέψουν τον κόσμο, ας μην κομπάζουν για πράγματα και σχέδια που βρήκαν έτοιμα από τον ιδρώτα των άλλων, χωρίς οι ίδιοι να κάνουν τίποτα… ΤΙΠΟΤΑ ΌΜΩΣ.
Ας υλοποιήσουν απλά όλα αυτά που βρήκαν έτοιμα, με συγκεκριμένο σχέδιο για το καλό του τόπου μας.
ΥΣ1 . Ας απαντήσει λοιπόν η δημοτική αρχή που δημοπράτησε τα 4.000.000,00 € . Πού τα βρήκε; Ας πει με ονοματεπώνυμο ποιος τα έφερε; Και παρεπιπτόντως. Ας πει στον κόσμο γιατί κατέβασε τον διαγωνισμό λέγοντας ότι δήθεν υπήρχαν λάθη και τον ξανά ανέβασε – ως εκ θαύματος και χωρίς κανένα προφανή λόγο – προσθέτοντας ξαφνικά σειρά ISO που σχεδόν μόνο μία εταιρεία έχει στην Κορινθία και η οποία ΓΙΑ ΑΠΛΟ ΕΡΓΟ αντικατάστασης σωλήνων έδωσε την αστεία έκπτωση του 3,2 %, ενώ άλλη εταιρεία έδωσε μεν πάνω από 20% αλλά όλως τυχαίως δεν είχε τα σωστά χαρτιά και απορρίφθηκε…
Ας απαντήσει τί θα γίνει με την προσφορά του 6% που έδωσε η εταιρεία που δουλεύει το Δημαρχείο.
ΥΣ2. Σύντομα θα δούμε τη νέα δημοτική αρχή να περηφανεύεται για το ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΈΡΓΟ των 19.500.000,00€ για την αποχέτευση Βραχατίου/Ζευγολατιού που ήδη έχει ανάδοχο και που η ίδια δεν είχε έρθει καν να το ψηφίσει.. Απείχαν ΟΛΟΙ…
Σύντομα θα περηφανευτούν και για το χωροταξικό του δήμου Βόχας και την τροποποίηση του παλιού του δήμου Βέλου ύψους 500.000,00€ -χθες παρουσιάστηκε η πρώτη φάση – που δουλεύεται εδώ και μήνες χωρίς καν να το ξέρουν γιατί απλά δεν είχαν ιδέα τι λέγαμε στα συμβούλια.. και άλλα πολλά…
⏩ Φίλες και φίλοι η ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ και τα ψέματα για τη νέα δημοτική αρχή προφανώς δεν έχουν ΌΡΙΑ.
⏩Από εδώ και πέρα λοιπόν ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ για ΌΛΑ.
⏩ Σύντομα και για τις αθλιότητες των 17.000.000,00 € και για τα χαμένα προγράμματα.