Ο Κυριάκος Μητσοτάκης “κλείνει το μάτι” στον Κώστα Βλάση για την περιφέρεια Πελοποννήσου ;

2788

Μπορεί ο Παναγιώτης Νίκας να προχώρησε στην ανακοίνωση ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος στις περιφερειακές εκλογές, αλλά αυτό καθόλου δεν σημαίνει ότι θα πάρει και πάλι το χρίσμα από τη Νέα Δημοκρατία.

Τελευταίες πληροφορίες από την μεριά της Ν.Δ. αναφέρουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει τα χέρια με τον βουλευτή Αρκαδίας Κώστα Βλάσση, ο οποίος θα είναι τελικά ο υποψήφιος του κόμματος στην γαλάζια περιφέρεια.

Όπως φαίνεται, με την ανακοίνωση που έκανε ο κ. Νίκας επιχείρησε να προκαταλάβει τον αρχηγό της ΝΔ και να τον δεσμεύσει. Ωστόσο, μετά το ποσοστό που έλαβε η ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης καθίσταται απολύτως κυρίαρχος και χωρίς δεσμεύσεις ή υποχρεώσεις απέναντι σε οποιονδήποτε ενώ δεν είναι καν υποχρεωμένος να διατηρεί ισορροπίες.

Η απόφαση της Πειραιώς δημιουργεί νέα δεδομένα. Το ερώτημα είναι αν θα πειστεί ο κ. Νίκας να υποχωρήσει, ή αν θα επιμείνει να είναι υποψήφιος. Ένα άλλο ερώτημα είναι αν θα καταφέρει να συγκροτήσει συνδυασμούς, με δεδομένο πως το 2019 στηρίχτηκε σε μεγάλο βαθμό στον κομματικό μηχανισμό, την ώρα που μεγάλο μέρος των δεξιών υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων είχαν πάει στον Πέτρο Τατούλη.

Πιθανή υποψηφιότητα Νίκα και Βλάσση θα δημιουργήσει εντάσεις και θα κόψει πέραν πάσης αμφιβολίας κάθε πιθανότητα να κερδίσει ο κ. Βλάσσης από τον πρώτο γύρο με 43%. Κανείς επίσης δεν ξέρει πως θα αντιδράσει ο κ. Νίκας και οι συνεργάτες του σε όλη την Πελοπόννησο από το άδειασμα που θα υποστεί, και την ουσιαστική αποδοκιμασία της θητείας του.

Αλλά τα δεδομένα αλλάζουν πλέον και για τον Πέτρο Τατούλη που βλέπει ως ευκαιρία την διάσπαση στον χώρο της γαλάζιας πολυκατοικίας.

Οι επόμενες ημέρες θα έχουν ενδιαφέρον.

 

 

www.korinthia.net.gr