Ο Μητσοτάκης, ο «λαδέμπορας» και η τιμή της φέτας …

42

 

Ο Μητσοτάκης ο «λαδέμπορας» – «φιδέμπορας» και η τιμή της φέτας …

Η γκάφα Μητσοτάκη με τη φέτα, η καταγγελία Ανδρουλάκη για τις ελληνικές ετικέτες και το αίτημα Αϊβαλιώτη για ειδικό ταμείο

Δεν ξέρω αν το προσέξατε, αλλά χθες στη Βουλή «ο ελέφαντας ήταν μέσα στο δωμάτιο» και «χόρευε» και … ροκ! Η συζήτηση για το πρόβλημα της ακρίβειας ήταν πολύ … πλούσια, αφού να σκεφτείτε ότι στο τέλος κατέληξε στη φέτα! Ναι, ναι στην τιμή της φέτας. Και σας διαβεβαιώ ότι δεν είχε καμία σχέση ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κώστας Σκρέκας, που είχε την τιμητική του βεβαίως, λόγω του θέματος. Σε σημείο μάλιστα που στο τέλος ο υφυπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Παύλος Μαρινάκης έκανε δηλώσεις κατηγορώντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ. Στέφανο Κασσελάκης «για απόπειρα χυδαίας εξαπάτησης στο ζήτημα της σύγκρισης των τιμών». Και τον αποκάλεσε και «λαδέμπορα» και … «φιδέμπορα»!

Ο Μητσοτάκης ο «λαδέμπορας» – «φιδέμπορας» και η τιμή της φέτας

Εκνευρισμός

Βέβαια αυτού του είδους οι χαρακτηρισμοί υποδηλώνουν υπερβάλλοντα … εκνευρισμό. Αν κατάλαβα καλά…. Διότι φαίνεται πως οι διαπιστώσεις του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη – κάνει πάντα ενδιαφέροντες διαπιστώσεις, δεν υπάρχει αμφιβολία! – δεν ήταν αρκετές για να στηρίξουν την «γραμμή άμυνας» που είχαν διαμορφώσει! Ολοι εναντίον ενός. Δεν είναι εύκολο το παιχνίδι….

Ο Μητσοτάκης ο «λαδέμπορας» – «φιδέμπορας» και η τιμή της φέτας …

Λύθηκε η απορία!

Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Στη σχετική καταγγελία της αντιπολίτευσης ότι ελληνικά προιόντα πωλούνται φθηνότερα στο εξωτερικό απ΄ ότι στην ελληνική αγορά, απαντώντας ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε την περίπτωση της φέτας λέγοντας ότι «η φέτα στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία: 6,28 στην Ελλάδα, 8,98 στο Ηνωμένο Βασίλειο, 8,68 στην Ισπανία, 10,63 στην Πορτογαλία»! Κι έμειναν κόκκαλο άπαντες! Διότι αυτές οι τιμές είναι ή τιμές χονδρικής ή δεν είναι τιμές κιλού! Κι ακολούθησε το σχετικό τρολάρισμα. Ευλόγως. Την απορία όλων όμως την έλυσε τελικώς ο κ. Μαρινάκης. Ο οποίος είπε πως πρόκειται για την τιμή της συσκευασίας των 500 γραμμαρίων! Πές το άνθρωπε μου. Γιατί λίγο έλειψε οι καταναλωτές να γκρεμίσουν τα σούπερ μάρκετ για να αγοράσουν φέτα με 6,28 ευρώ το κιλό!

Δείτε επίσης

Οι εννιά εκλογικές αναμετρήσεις για την Ευρωβουλή από το 1981 μέχρι σήμερα

 

Πηγή