Ο Σεβ.κ. Διονύσιος εξέφρασε πικρία για την επαναλαμβανόμενη πρακτική της Αρχαιολογίας κατα της εκκλησίας

82

Με πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε κι εφέτος η πανήγυρις της μνήμης των Αγίων Αναργύρων, Κοσμά και Δαμιανού, των καταγόμενων από την Ρώμη, στην Ι. Μητρόπολη Κορίνθου.

Συγκεκριμένα τοαπόγευμα της Τρίτης, 30 Ιουνίου 2020, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινόστον Ι. Ναό των Αγίων Αναργύρων, στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου. Στον λόγο του προς τους ευσεβείς Χριστιανούς ο Σεβ. Μητροπολίτης μας τόνισε ότι η Εκκλησία μας τιμά σήμερα τους Αγίους Αναργύρους, οι οποίοι στηριγμένοι στο Ιερό Ευαγγέλιο έσκυψαν επάνω από τον πόνο και την ασθένεια των ανθρώπων και με εφόδιο τον φωτισμό του Θεού προσπάθησαν να τους βοηθήσουν προσφέροντας τους το υπέρτατο αγαθό της υγείας.

Την επομένη το πρωί Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2020, ανήμερα της εορτής, ο Σεβ. Μητροπολίτης μαςκ. Διονύσιος τέλεσε την Αρχιερατική Θ. Λειτουργία στο Ι. Προσκύνημα των Αγίων Αναργύρων της Αρχαίας Κορίνθου πλαισιούμενος από τους συνοδούς του Κληρικούς.Στην ομιλία του ο σεπτός Ποιμενάρχης μας,αφού ανέλυσε το Ευαγγελικό ανάγνωσμααναφέρθηκε στις εορταστικές εκδηλώσεις των «ΙΔ΄ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ 2020»όπουεορτάσαμε και πανηγυρίσαμε με ευλάβεια και προσευχή, όπως αρμόζει σε πιστούς Χριστιανούς, τον πνευματικό μας Πατέρα και μεγάλο Απόστολό μας Παύλο.

Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την πικρία και την στενοχώρια του, γιατί εφέτος με πρόσχημα την πανδημία, ετέθησαν όροι και «μέτρα»απότην Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας,τα οποία ουσιαστικά απαγόρευσαν την πραγματοποίηση του Εσπερινού στον φυσικό του χώρο. Η πρακτική αυτή,καθώς είναι επαναλαμβανόμενη,κρίνεται πλέον ως σκόπιμη και εκτός του ότι υποσκάπτει και πλήττει το κύρος της         Τοπικής μας Εκκλησίας,ταυτόχρονα υποβαθμίζει τον τόπο μας και την μακρά του ιστορία γενικότερα. Ο Ποιμενάρχης μας, με βαριά καρδιά αλλά και με την σημαντική συναίνεση του παρόντος Δημάρχου Κορινθίων κ. Νανόπουλου και του αρμοδίου Αντιδημάρχου κ. Παπαϊωάννου και με τις επιδοκιμασίες των Πιστών, κατήγγειλε τους υπευθύνους για την μη πραγματοποίηση του Εσπερινού εντός του Αρχαιολογικού χώρου, υποσχόμενος ότι δεν θα παραμείνει άπραγος στις προσπάθειες υπονόμευσης της Τοπικής Εκκλησίαςκαι ότιδεν θα επιτρέψει σε κανέναν να εμποδίσει το έργο του και την επιτέλεση των καθηκόντων του προς δόξαν Θεού και τιμήν του Αγίου Αποστόλου Παύλου.Κατέληξε ευχόμενος προς όλους οι Άγιοι Ανάργυροι να τους έχουν υγιείς ψυχή τε και σώματικαι ο Απόστολος Παύλος να τους προστατεύει υπό την σκέπη Του!

Στον Ι. Ναό των Αγίων Αναργύρων, στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, λειτούργησεο Ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως μας, Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος. Στο κήρυγμά του ο άγιος Ιεροκήρυξ,μίλησε για την Εκκλησία ως πνευματικό θεραπευτήριο ψυχών και σωμάτων, όπου οι Πιστοί ζητούν μέσα από την συμμετοχή τους στα Μυστήρια Της την αγιαστική της Χάρι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ