Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ξυλοκάστρου “Οι Φίλοι της Ζωής”στηρίξουν τις οικογένειες των αδικοχαμένων νεκρών

5
Ώρες ευθύνης και καθήκοντος
Οι καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν τον Δήμο μας άφησαν πίσω τους ανεξίτηλες πληγές. Ανάμεσα στα καμένα σπίτια και τις χαμένες περιουσίες, ξεχωρίζει η τραγική απώλεια δύο νέων ανθρώπων που θυσιάστηκαν από το αίσθημα ευθύνης προς τους συνανθρώπους τους.
Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ξυλοκάστρου, βαθύτατα συγκλονισμένος από αυτήν την απώλεια, αποφάσισε να τιμήσει τη μνήμη των ηρώων συμπολιτών μας, αναλαμβάνοντας τα έξοδα για τον τελευταίο τους αποχαιρετισμό.
Αυτή η μικρή χειρονομία δεν μπορεί να απαλύνει τον πόνο της απώλειας, είναι όμως μια έκφραση ευγνωμοσύνης για την αυτοθυσία τους και μια υπόσχεση αλληλεγγύης στις οικογένειές τους που πενθούν.
Οι δύο νέοι οικογενειάρχες, αφήνοντας πίσω τους τρία παιδιά ο καθένας, υπενθυμίζουν σε όλους μας την αξία της ανθρώπινης ζωής και την ανάγκη να είμαστε αλληλέγγυοι ο ένας στον άλλον, ιδιαίτερα στις δύσκολες στιγμές.
Η κίνηση αυτή αποτελεί μέρος της ευρύτερης δράσης του Συλλόγου μας, ο οποίος πέραν της διαρκούς αιμοδοτικής προσφοράς, έχει σταθεί αρωγός σε πολλές οικογένειες που έχουν βρεθεί σε ανάγκη στο παρελθόν. Κάθε μέλος του Συλλόγου μας, αλλά και ολόκληρη η τοπική κοινότητα, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να στηρίξουν τις οικογένειες που πλήγηκαν από αυτήν την τραγωδία.
Σε αυτές τις ώρες οδύνης, καλούμε τους συμπολίτες μας να δείξουν την ανθρωπιά τους και να σταθούν στο πλευρά των οικογενειών που πενθούν.
Μαζί θα ξεπεράσουμε αυτή τη δοκιμασία.