Ο Υφυπουργός Πολιτισμού Χρίστος Δήμας κατά την τελετή παραλαβης στο Υπ Πολιτισμού των νέων καθηκόντων του

929
Ο Υφυπουργός Πολιτισμού Χρίστος Δήμας κατά την τελετή παραλαβης στο Υπ Πολιτισμού των νέων καθηκόντων του
«Αρχικά πρέπει να ξεκινήσω και εγώ ευχαριστώντας τον Πρωθυπουργό για την τιμή να με ορίσει στη θέση του Υφυπουργού Πολιτισμού. Να τον ευχαριστήσω και για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε τα τέσσερα πρώτα χρόνια στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, και θέλω να ευχαριστήσω όμως και τον απερχόμενο Υπουργό τον κ. Κουμεντάκη
για τα καλά του λόγια, αλλά και την Υπουργό, την Λίνα Μενδώνη, η οποία έχει πολύ μεγάλη εμπειρία και ικανότητα -το έχει αποδείξει αυτό άλλωστε, τα τελευταία χρόνια- και είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε άριστη συνεργασία και είναι πολύ μεγάλη μου τιμή που μπαίνω σε μία ομάδα που λειτουργεί αντικειμενικά με πολύ μεγάλη επιτυχία.
Βέβαια, θα πω, αγαπητή, κ. Υπουργέ, ότι την λέξη ανάπτυξη την είπατε περισσότερες φορές από ό,τι την λέγαμε και στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, τώρα. Και ο στόχος, ναι, είναι να δούμε πώς μπορούμε να αναπτύξουμε ακόμα περισσότερο τον ελληνικό πολιτισμό. Η αναπτυξιακή του προοπτική είναι ατελείωτη πραγματικά, αυτό είναι κάτι το οποίο δεν χρειάζεται να σας το πω εγώ.
Εγώ από τη δική μου πλευρά, θα πω ότι είναι ώρα για δουλειά. Στόχος μου είναι να μπορέσω να επισκεφθώ το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα το σύνολο των φορέων που επιβλέπω. Ηδη κάποιους από αυτούς τους γνωρίζω και έχω καλή εικόνα, αλλά θέλω να αποκτήσω μία πολύ συνολικότερη προσωπική σχέση όπως είχα κάνει και στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, για να μπορέσουμε να προωθήσουμε τις πολιτικές που θα βοηθήσουν ακόμα περισσότερο τον σύγχρονο πολιτισμό αλλά και τον πολιτισμό γενικότερα και συνολικά την χώρα μας.
Να ευχαριστήσω και τους Γενικούς Γραμματείς, τόσο τον Γιώργο Διδασκάλου και την Ελένη Δουνδουλάκη, τους οποίους τυχαίνει και γνωρίζω πάρα πολύ καλά και ξέρω πολύ καλά από πρώτο χέρι τη σκληρή δουλειά και την αφοσίωσή τους και των δύο στον πολιτισμό και είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε πραγματικά μία εξαιρετική συνεργασία.
Προκαταβολικά θέλω να ευχαριστήσω και όλα τα στελέχη του Υπουργείου Πολιτισμού. Προσβλέπω σε μία εξαιρετική συνεργασία και είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε μία δημιουργική σχέση, η οποία θα φέρει σημαντικά αποτελέσματα για τον πολιτισμό. Και πάλι ευχαριστώ πάρα πολύ».
Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα