Ο Χρίστος Δήμας σε διεθνές συνέδριο για την επιχειρηματικότητα στο Estoril της Πορτογαλία

1805
Καλησπέρα από την #Πορτογαλία!
Το #Eureka, είναι ένα διεθνές δίκτυο που υποστηρίζει και προωθεί την διακρατική συνεργασία με τον κόσμο της επιχειρηματικότητας για την ανάπτυξη του χώρου έρευνας και καινοτομίας.
Συμμετέχουν περισσότερες από 45 χώρες από όλο τον κόσμο και από φέτος η Ελλάδα έχει επιστρέψει δυναμικά στο πρόγραμμα.
Στην τοποθέτηση μου, παρουσίασα την εξέλιξη και την εξωστρεφή δυναμική που έχει αποκτήσει το ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας. Επίσης μίλησα για την επιτακτική ανάγκη να συνεργαστούμε ακόμα περισσότερο, σε διεθνές επίπεδο, στην έρευνα και την καινοτομία για να ανταπεξέλθουμε πιο αποτελεσματικά στις προκλήσεις της εποχής μας, όπως είναι η κλιματική κρίση, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, οι βιοεπιστήμες, η αγροδιατροφή, η ψηφιοποίηση κα.
Το φετινό συνέδριο, έχει στόχο να αναδείξει και να προωθήσει πολιτικές για την προστασία του περιβάλλοντος, την βιώσιμη ανάπτυξη και την κυκλική οικονομία. Αξίζει να σημειωθεί πως υποδεχτήκαμε στο δικτυο και νέες χώρες όπως ο Καναδάς και η Νότια Κορέα, αποδεικνύοντας πως η συνεργασία μπορεί να επεκταθεί και με χώρες εκτός με τις οποίες όμως μοιραζόμαστε κοινές αντιλήψεις και στόχους.