Ο Όμιλος Μotor Oil και η UrbanAct δίνουν πνοή στο Δημοτικό Σχολείο Εξαμιλίων με το πρόγραμμα «Ζωγραφίζοντας Σχολικά Κτίρια»

18

O Όμιλος Motor Oil, με το βλέμμα στραμμένο στην έμπρακτη ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας του Νομού Κορινθίας, Φροντίζει για τη Νέα Γενιά και τον Πολιτισμό και συνεχίζει την υλοποίηση του προγράμματος “Ζωγραφίζοντας Σχολικά Κτίρια”. Το πρόγραμμα, που υλοποιείται σε συνεργασία με την ΜΚΟ UrbanAct, έλαβε χώρα στο Δημοτικό Σχολείο Εξαμιλίων Κορινθίας, υπό την αιγίδα του Δήμου Κορινθίων.

Η σχετική εικαστική παρέμβαση πραγματοποιήθηκε από τον καλλιτέχνη «Life in Colour» και αποτελεί ένα ζωντανό παράδειγμα στη συνεχή προσπάθεια του Ομίλου να ομορφύνει τις τοπικές εκπαιδευτικές υποδομές. Με τοιχογραφίες που αναβαθμίζουν αισθητικά τους χώρους, μέσω της τέχνης της streetart, εκπέμπονται μηνύματα αισιοδοξίας, σε θεματικές όπως η φύση, το περιβάλλον και ο πολιτισμός.

 

Η αδιάλειπτη συμμετοχή του Ομίλου Motor Oil στην υλοποίηση του προγράμματος αποτελεί μία κίνηση που ευθυγραμμίζεται απόλυτα με τη φιλοσοφία του να λειτουργεί ως ενεργό μέλος των τοπικών κοινωνιών στις οποίες δραστηριοποιείται.

Στόχος του προγράμματος είναι τα σχολεία, τα οποία αποτελούν χώρο δημιουργίας αλλά και τη βάση για την εκπαίδευση της νέας γενιάς, να γεμίσουν με τοιχογραφίες που προβάλλουν μηνύματα. Οι φορείς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, προσφέρουν ένα σημαντικό έργο, συμβάλλοντας στη διάδοση της γνώσης και στο σεβασμό προς το περιβάλλον, τη διαφορετικότητα, τη συνεργασία, την αλληλοβοήθεια.

Σεβασμό προς την ίδια τη ζωή.

 

Ο Όμιλος, με την ισχυρή πεποίθηση ότι τα παιδιά είναι το μέλλον μας, στηρίζει με συνέπεια πρωτοβουλίες και προγράμματα που βελτιώνουν την καθημερινή ζωή των μαθητών.

 

Με την δύναμη της Ενέργειας, φροντίζοντας για την Νέα Γενιά.