Ο Same84 στο 5ο Δημοτικό σχολείο Κορίνθου για το πρόγραμμα “Ζωγραφίζοντας Σχολικά Κτίρια” της UrbanAct

885

Σας ενημερώνουμε οτι ο Same84 θα υλοποιήσει μια μεγάλη εικαστική παρέμβαση- τοιχογραφία, στο 5o Δημοτικό Σχολείο Κορίνθου για το χρονικό διάστημα 10-15 Μαιου 2023.

Η τοιχογραφία γίνεται στα πλαίσια του προγράμματος της UrbanAct “Ζωγραφίζοντας Σχολικά Κτίρια” και θα περιλαμβάνει και συμμετοχικές δράσεις για τους μαθητές/τριες του σχολείου, σε διαφορετικές επιφάνειες του σχολείου.

Όπως αναφέρει ο καλλιτέχνης Same84 “το έργο μου στο 5ο Δημοτικό Κορίνθου, επικεντρώνεται στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και στην ανακύκλωση,  λόγω και της γειτνίασης του σχολείου με την θαλασσα. Ο θαλάσσιος κόσμος, μας  χρειάζεται και αυτό αποτυπώνω στο έργο μου: τα ψάρια έχουν την ανάγκη να τα βοηθησουμε να ξαναβρούν το “χρώμα” τους, μεσα απο την προστασία των θαλασσών και όχι μόνο και ένα απο τα σημαντικότερα βήματα σε αυτό είναι και η ανακύκλωση”.

 

Το πρόγραμμα υλοποιείται για δεύτερη φορά σε σχολείο του νομού Κορινθίας. Με την φιλοξενία της Δ/νσης του 5ου Δημοτικού Σχολείου και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και του Δήμου Κορινθίων.

 

Η UrbanAct για πολλά χρόνια παρεμβαίνει με τις δράσεις της σε σχολεία ανά την Ελλάδα, με τοιχογραφίες που εκπέμπουν μηνύματα, με καλλιτέχνες που προσφέρουν το έργο τους και την ενσυναίσθησή τους και με συμμετοχικές δράσεις για τους μαθητές που συμβάλλουν στη γνώση, στον σεβασμό στη διαφορετικότητα, στη χαρά της ζωής και της συνεργασίας, της αλληλοβοήθειας.

 

Μέγας χορηγός του προγράμματος είναι η εταιρεία MotorOil.

Χορηγός η εταιρεία Vivechrom.

Yποστηρικτές οι εταιρείες Flame, Rollex και Zisimopoulos S.A.

Η συνέχεια του προγράμματος στο επόμενο σχολείο του νομού, θα ανακοινωθεί σύντομα.

 

UrbanAct

www.urbanact.gr

Kiriakos Iosifidis

+30 6973 70 19 61

w/ urbanact.gr

fb/ urbanact.gr