Ασωπός: Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ καμαρώνουν για τη συμβολή τους στο «αμαρτωλό» έργο του φράγματος!

28

Ασωπός: Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ καμαρώνουν για τη συμβολή τους στο «αμαρτωλό» έργο του φράγματος!

Σας παραθέτουμε δελτίο τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης Κορινθίας

 Όσοι τόσο εύκολα ξεχνούν ή δεν ξέρουν τι έχει γίνει με το φράγμα του Ασωπού στη Κορινθία τους θυμίζουμε συνοπτικά ότι:

Το έργο με σύμβαση 31 εκατομμύρια ευρώ έχει ήδη ξεπεράσει τα 50 εκατ. και δεν έχει τελειώσει, ενώ τα δίκτυα τώρα θα μελετηθούν! 

Ασωπός: Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ καμαρώνουν για τη συμβολή τους στο «αμαρτωλό» έργο του φράγματος!

  • Δημοπρατήθηκε επί Ν.Δ πριν το 2010, δουλεύτηκε επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, «σγαρλίστηκε» επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, συνεχίστηκε επί ΝΔ, ξαναδιακόπηκε πριν ενάμιση χρόνο… και έχουμε δρόμο ακόμα. 
  • Επί ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ αρχές της δεκαετίας 2010 δουλεύτηκε το 15% του έργου και ο εργολάβος αφού πληρώθηκε το 40% σε μια νύχτα πήρε τα μηχανήματα και έγινε άφαντος.
  • Επί κυβερνήσεων Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ αλλά και ΣΥΡΙΖΑ δεν κατέπεσε υπέρ του Δημοσίου η εγγυητική επιστολή ύψους 8,5 εκατ. ευρώ του πρώτου αναδόχου που παράτησε το έργο.
  • Επί ΣΥΡΙΖΑ μπήκε ο καινούριος ανάδοχος – κοινοπραξία χωρίς να έχουν γίνει επιμετρήσεις στο έργο των εργασιών που έκανε ο προηγούμενος, ώστε να αποκαλυφθεί και να στοιχειοθετηθεί η απάτη που έγινε σε βάρος του Δημοσίου.   

Εργάτες απολύθηκαν χωρίς αποζημιώσεις, δεν πληρώθηκαν δεδουλευμένα, αγρότες δεν αποζημιώθηκαν εξ ολοκλήρου για τις απαλλοτριώσεις, των χωραφιών τους.  

Είναι ένα «αμαρτωλό» έργο, που έχει καταντήσει «γεφύρι της Άρτας» και πρέπει όσοι κυβέρνησαν ή είχαν εμπλακεί με οποιονδήποτε τρόπο, να ντρέπονται για αυτή την πορεία.

Είναι ένα έργο, που θα έλυνε το πρόβλημα άρδευσης σε ένα μεγάλο κομμάτι της   Κορινθίας που διψάει. 

Είναι ένα έργο που ενώ «δουλεύεται» μια εικοσαετία περίπου, τώρα υπογράφτηκε νέα σύμβαση και μάλιστα 5,6 εκατ. ευρώ για τη μελέτη των δικτύων άρδευσης δηλ. «Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι..».

Τέτοια σημαντικά και χρήσιμα έργα στα χέρια των κατασκευαστικών ομίλων είναι «παχιές αγελάδες για να αρμέγουν νόμιμα και παράνομα» και γι’ αυτό έχουν καταντήσει ανάθεμα για τους αγρότες.

Διαβάστε επίσης

Έρχονται εκλογές, θυμήθηκαν πάλι το φράγμα του Ασωπού!