Πάνω από 40.000 άτομα στην πορεία στο Σύνταγμα για το δυστύχημα των Τεμπών

774

Περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι βγήκαν σήμερα στους δρόμους της Αθήνας προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.

Μία εβδομάδα μετά τη σύγκρουση των δύο τρένων που κόστισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους, πλήθος κόσμου με πανό, πλακάτ, μπαλόνια αλλά και φωνάζοντας συνθήματα, συμμετείχε στην διαδήλωση, καθιστώντας την μια από τις μεγαλύτερες στην ιστορία της χώρας.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ., πάνω από 40.000 άτομα, συμμετείχαν στο συλλαλητήριο που έγινε στο κέντρο της Αθήνας.

«Το έγκλημα αυτό δεν θα συγκαλυφθεί. Σύγχρονες-Ασφαλείς-Φθηνές Μαζικές Μεταφορές για τον λαό. Κόντρα στην εγκληματική πολιτική του κέρδους» είναι το σύνθημα που δεσπόζει στην μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών, Σωματείων, μαζικών φορέων, φοιτητών και μαθητών στα Προπύλαια για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Παρόμοιες συγκεντρώσεις σε μέγεθος και πάθος πραγματοποιήθηκαν σήμερα από την Πάτρα και τη Θεσσαλονίκη μέχρι τα Χανιά, τη Λάρισα και τη Δράμα.

Επεισόδια σημειώθηκαν όταν ομάδα ατόμων εκτόξευσε μάρμαρα, πέτρες και μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, που προχώρησαν σε 26 προσαγωγές και 15 συλλήψεις.

lifo.gr