Πέθανε ο ηθοποιός Θόδωρος Συριώτης : Η σπουδαία καριέρα,το παράπονο του γιου και τα τελευταία χρόνια της ζωής του

727

Το ΚΘΒΕ αποχαιρετά τον Θεόδωρο Συριώτη

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη για το θάνατο του πολύ γνωστού και αγαπητού ηθοποιού Θεόδωρου Συριώτη που έφυγε σήμερα από τη ζωή.

Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Ελεύθερου Θεάτρου (Κ. Χαρατσάρη). Είχε συνεργαστεί με το Ελληνικό Λαϊκό Θέατρο του Μ. Κατράκη, με το Εθνικό Θέατρο επί σειρά ετών, αλλά και με άλλους θιάσους, όπως τον θίασο του Γ. Κωνσταντίνου και τον θίασο της Α. Βουγιουκλάκη. Συμμετείχε σε πολλές θεατρικές εκπομπές της Ελληνικής Ραδιοφωνίας καθώς και σε πολλές κωμικές τηλεοπτικές σειρές, από όπου τον γνώρισε και αγαπήθηκε πολύ από το ευρύ κοινό.

Συνεργάστηκε, μεταξύ άλλων, με τους σκηνοθέτες: Α. Μινωτή, Α. Σολομό, Τ. Μουζενίδη, Κ. Μιχαηλίδη, Γ. Σεβαστίκογλου, Σ. Ευαγγελάτο, Ζ. Ντασέν κ.ά..

Με το ΚΘΒΕ συνεργάστηκε στις παραστάσεις:

-«Δον Κάρλος»/ Σίλλερ Φρήντριχ (συγγραφέας)/ Κωσταντίνος Αρβανιτάκης (Σκηνοθεσία), Βασιλικό Θέατρο (15/12/2006)

-«Σαμία»/ Μένανδρος (Συγγραφέας)/ Εύης Γαβριηλίδης (Σκηνοθεσία), Βασιλικό Θέατρο (22/12/2000)

-«Πλούτος»/ Αριστοφάνης (Συγγραφέας)/ Διαγόρας Χρονόπουλος (Σκηνοθεσία), Θέατρο Δάσους (10/07/2000)

-«Ο συνταγματάρχης πουλί» / Μπόιτσεφ Χρίστο (Συγγραφέας)/ Διαγόρας Χρονόπουλος (Σκηνοθεσία), Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (04/02/2000)

-«Ο γενικός γραμματεύς» / Καπετανάκης Ηλίας (Συγγραφέας)/ Έρση Βασιλικιώτη (Σκηνοθεσία), Θέατρο Δάσους (02/07/1999)

-«Η επίσκεψη της γηραιάς κυρίας» / Ντύρρενματ Φρήντριχ (Συγγραφέας) / Εύης Γαβριηλίδης (Σκηνοθεσία), Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (19/03/1999)

-«Ο Ιάκωβος και ο αφέντης του» / Κούντερα Μίλαν (Συγγραφέας)/ Γιάννης Ρήγας (Σκηνοθεσία), Μικρό θέατρο Μονής Λαζαριστών (11/12/1998)

-«Όταν οι γυναίκες το γλεντούν» / Γκολντόνι Κάρλο (Συγγραφέας) / Γιάννης Ιορδανίδης (Σκηνοθεσία), Θέατρο Δάσους (01/07/1998)

-«Η Βαβυλωνία» / Βυζάντιος Δημήτριος Κ. (Συγγραφέας) / Βασίλης Παπαβασιλείου (Σκηνοθεσία) Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, Καβάλα (29/07/1994)

Η σειρά που αγαπήθηκε περισσότερο, ήταν οι «Μικρομεσαίοι». Η τηλεοπτική σειρά του Γιάννη Δαλιανίδη που προβλήθηκε την περίοδο 1992-1993 και αναφερόταν στην ελληνική καθημερινότητα της εποχής.

Θεόδωρος Συριώτης: Το γράμμα του γιού του

Χρήστος Συριώτης: «Ήμουν στην 50ή χημειοθεραπεία. Ο Άγιος Εφραίμ μου έδωσε δύναμη να νικήσω τον καρκίνο»

Ο γνωστός συγγραφέας και γιος του ηθοποιού, Χρήστος Συριώτης βγαίνοντας νικητής από την περιπέτεια του με τον καρκίνο μιλά σε πρώτο ενικό, καταθέτοντας αλήθειες στον πατέρα του και μεγάλο θεατράνθρωπο Θόδωρο Συριώτη μέσω του γράμματος που είχε στείλει από το mothersblog.gr.

Μπαμπά μου,
από καιρό ήθελα να σε ρωτήσω ορισμένα πράγματα , και δεν τολμούσα . Έτσι αποφάσισα να σου γράψω ένα γράμμα με τις απορίες μου .Μπαμπά μου πες μου, γιατί με μεγάλωσες στα παρασκήνια των Θεάτρων;

Γιατί αντί να παίζω σε κάποια παιδική χαρά, έτρεχα ανάμεσα σε κοστούμια, κουίντες, σκηνικά και με «ρουφούσαν» αγκαλιές αμπιγιέζ και μακιγιαρισμένων Θεατρίνων,;

Πες μου, γιατί όταν μου έβγαλες από το στόμα την πιπίλα μου, αντί να ψελλίσω για πρώτη μου φορά λέξεις όπως : «Μαμά ή Μπαμπά» , σιγομουρμούριζα το χορικό που μελετούσες κάνοντας το πρόβα όλο το βράδυ πάνω από το προσκεφάλι μου ;

Πες μου Μπαμπά μου, γιατί τα καλοκαίρια αντί να κοιμάμαι στο παιδικό μου κρεβατάκι , κοιμόμουν ως τα ξημερώματα μαζί με τη μαμά μου στις κερκίδες του αρχαίου Θεάτρου της Επιδαύρου;
Μπαμπά μου, γιατί τα παραμύθια που μου είπες δεν είχαν δράκους και νεράιδες , αλλά ήταν ιστορίες για τον Μινωτή , για την Μελίνα, την Παξινού, τον Κουν;

Γιατί μπαμπά μου, όλα τα παιδιά της γειτονίας μου έπαιζαν ποδόσφαιρο , και εγώ έστηνα στην αυλή μας σκηνικά και ετοίμαζα παραστάσεις;
Πες μου, γιατί ποτέ σου δεν παραπονέθηκες και ποτέ δεν μου είπες ποσό πολύ κουράζεσαι να κάνεις τη δουλειά του ηθοποιού, ενώ ταυτόχρονα μεγάλωνες μια οικογένεια χωρίς να της λείψει ποτέ τίποτα;
Πες μου πως καταφέρνεις πάντα να κάνεις χιούμορ ακόμη και στα πιο δύσκολα της ζωής ,και πάντα να χεις το χαμόγελο ζωγραφισμένο στα χείλη;

Α! και τέλος, πες μου, πώς να σε ευχαριστήσω για όλα αυτά τα παραπάνω , που δεν περιμένω να μου τα απαντήσεις , απλά ήθελα να στα ρωτήσω.

Ξέρω πως η ζωή μας θα μας δώσει τις απαντήσεις που ζητάμε .
Μας τις έδωσε.
Μπαμπά μου σε αγαπώ και σε Θαυμάζω!
Ο Γιος σου που θα ‘θελε πολύ να σου μοιάσει

Χρήστος Συριώτης

Θεόδωρος Συριώτης: Το τέλος της ζωής του

Ο γνωστός ηθοποιός, άφησε την τελευταία του πνοή την Πέμπτή 29/12/2022. Την θλιβερή είδηση έκανε γνωστή ο επίσης, ηθοποιός γιος του, Χρήστος. «Αντίο πατέρα μου. Αντίο κόσμε μου. Πέτα ψηλά» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό ο Χρήστος Συριώτης.
«Σας ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σας και τα δεκάδες τηλεφωνήματα αγάπης. Είναι δύσκολες οι μέρες αυτές για μένα και προσπαθώ να βρω στηρίγματα. Συγχωρέστε με αν κάπου φάνηκα ασυνεπής. Την ένιωσα την αγάπη σας και την είχα πολύ ανάγκη. Σας ευχαριστώ! Χρόνια καλά σε όλους», ήταν το δεύτερο μήνυμα του Χρήστου Συριώτη για την απώλεια του πατέρα του.