Πέννυ Επιβατινού -Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κορίνθου συμπαραστέκεται δικαστικά και ηθικά στις οικογένειες των θυμάτων των Τεμπών

Σε μια υπόθεση που σημάδεψε βαθιά την ελληνική κοινωνία και άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα δικαιοσύνης και ευθύνης, η δικαστική διαδικασία για την τραγωδία των Τεμπών εισέρχεται πλέον σε καθοριστική φάση. Η επίδοση του κλητηρίου θεσπίσματος και ο ορισμός της δικάσιμου αποτελούν ένα σημαντικό βήμα προς τη διερεύνηση της αλήθειας και την απόδοση ευθυνών, ενώ ο Δικηγορικός Σύλλογος Κορίνθου συνεχίζει, με συνέπεια και θεσμική ευθύνη, να βρίσκεται στο πλευρό των οικογενειών των θυμάτων.
Σας παραθέτουμε την ανάρτηση της πρώην Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Πένης Επιβατινού στα sosial media
Επιδόθηκε σήμερα 12-12-2025 στον Δικηγορικό Σύλλογο Κορίνθου,το με αριθμό Τ.Ε.Κ.25-35 κλητήριο θέσπισμα (1.267 σελίδες) για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών που έλαβε χώρα στις 28-02-2023.
Η εν λόγω δίκη προσδιορίσθηκε να εκδικασθεί κατά τη δικάσιμο της 23ης Μαρτίου 2026 ένώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Α’ Βαθμού Λάρισας.
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κορίνθου στις 24-03-2023 κατέθεσε κατόπιν της υπ’ αρ.11/2023 αποφάσεως του Δ.Σ. ενώπιον του Εφέτη-Ανακριτή του Εφετείου Λάρισας , μαζί με άλλους 46 Δικηγορικούς Συλλόγους της Χώρας, κατ’ άρθρο 90 περ.ζ του Κώδικα Δικηγόρων, δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής προς υποστήριξη της κατηγορίας, με αποτέλεσμα να καταστεί διάδικος στην ως άνω δίκη, συμπαραστεκόμενος ηθικά στις οικογένειες των θυμάτων αλλά και τιμώντας τον θεσμικό ρόλο που έχει αναθέσει ο Νομοθέτης στους Δικηγορικούς Συλλόγους σε υποθέσεις που άπτονται ζητημάτων ευρύτερου κοινωνικού και δημοσίου ενδιαφέροντος.