Π.Αγραφιώτης “Υπηρετώντας προσωπικές αρχές δεν μου επιτρέπεται να συμμετέχω σε αυτήν την Αναπτυξιακή του Επιμελητηρίου Κορινθίας”

103

Καλησπέρα !
Την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας συγκάλεσε το Δ.Σ της Αναπτυξιακής Εταιρείας του Επιμελητηρίου με μοναδικό θέμα την έγκριση δαπανών της εταιρείας. Παρουσίασε λοιπόν ένα excel όπου ήταν καταχωρημένες διάφορες από και προς την εταιρεία οφειλές. Ήταν φανερό από την γνώση, λόγω της θέση που έχω ως ταμίας της εταιρείας, ότι είναι αδύνατον να επιτευχθεί ο στόχος καθώς οι εγγραφές ήταν λογιστικές και κάποιες άλλες αφορούσαν δαπάνες χρήσης άλλων προγραμμάτων για συγκεκριμένες δράσεις άσχετες με τις πληρωμές που εκκρεμούν.
Προσπάθησα κατά την διάρκεια της συνεδρίασης να εξηγήσω στα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ ότι οι συγκεκριμένη πρακτική δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες της Αναπτυξιακής και θα μας οδηγήσει σε οικονομικό αδιέξοδο με τα γνωστά αποτελέσματα της κατάστασης που παραλάβαμε το 2018.
Δυστυχώς δεν κατάφερα να τους ανησυχήσω αρκετά γιατί τα νούμερα που ανέφερε ο πρόεδρος ύστερα από τις συμβουλές που είχε δεχτεί, άφηναν άλλες εντυπώσεις.
Θέλοντας να διαφυλάξω λοιπόν το κύρος μου και την αξιοπρέπεια μου ως φαρμακοποιός και επιχειρηματίας, κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας διαφώνησα με την διοικητική και οικονομική διαχείριση της εταιρείας καθώς και με τις προτάσεις του προεδρείου, καταθέτοντας στον γραμματέα του ΔΣ κύριο Αναστασόπουλο Βασίλειο την επιστολή παραίτησης μου από ταμίας της εταιρείας και από μέλος του ΔΣ της Αναπτυξιακής, ζητώντας να καταγραφεί στα πρακτικά του ΔΣ και να πρωτοκολληθεί άμεσα και αποχώρησα από την συνεδρίαση.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι από την στιγμή εκείνη δεν ισχύει πια το ΔΣ και θα πρέπει να συγκληθεί η ΓΣ των μετόχων της Αναπτυξιακής και να εκλεγεί νέο μέλος η μέλη, εφόσον έχει ήδη ζητηθεί και η τροποποίηση του καταστατικού του από την προηγούμενη συνεδρίαση.
Την επομένη κατέθεσα εγγράφως την παραίτηση μου στο Επιμελητήριο με κοινοποίηση στα μέλη του ΔΣ και στο μέλος της ΟΕΒΕ.
Επίσης ενημέρωσα εγγράφως όλα τα συνεργαζόμενα με την Αναπτυξιακή τραπεζικά καταστήματα της πόλης ως όφειλα, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι κάθε συναλλαγή με την Αναπτυξιακή εταιρεία δεν θα είναι νόμιμη και έγκυρη, γιατί σύμφωνα με το καταστατικό της εταιρείας οι συναλλαγές υπογράφονται από τον Πρόεδρο και τον ταμία.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους υπαλλήλους της Αναπτυξιακής, τον κ.Πολυχρονόπουλο, την κα. Πανούση και τον κ. Καραχάλιο, για την συνεργασία τους τα δύο αυτά σχεδόν έτη προσπάθειας να λειτουργήσουμε την εταιρεία αυτή με χαμηλό κόστος και το μέγιστο της απόδοσης .
Αγαπητοί συνάδελφοι, η διαχείριση δημοσίου χρήματος είναι πολύ ευαίσθητη υπόθεση. Υπηρετώντας προσωπικές αρχές και αξίες δεν επιτρέπω στον εαυτό μου να συμμετέχει σε αυτό το ΔΣ, η συνέχεια προφανώς θα εξελιχθεί σε άλλα όργανα.
Καλό Σαββατοκύριακο !

ΠΕΤΡΟΣ ΑΓΡΑΦΙΩΤΗΣ– .facebook.com 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ