Παράταση έως τις 30 Απριλίου για τα ΚΤΕΟ

66

Για όσα αυτοκίνητα το Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου από τα ΚΤΕΟ λήγει στο διάστημα 17 Μαρτίου έως και 30 Απριλίου, θα πάρουν μια παράταση, ώστε να μη χρειάζεται οι ιδιοκτήτες τους να το ανανεώσουν αυτές τις ημέρες.

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης του κορονοϊού, το κράτος έχει πάρει διάφορα μέτρα με κλείσιμο επιχειρήσεων και αποφυγή συγκέντρωσης μεγάλης μερίδας ατόμων σε κλειστούς χώρους. Σε συνέχεια των μέτρων λοιπόν, τα ΚΤΕΟ παίρνουν μια παράταση και όσα Δελτία Τεχνικού Ελέγχου λήγουν από τις 17 Μαρτίου και μετά, θα ισχύουν μέχρι και τις 30 Απριλίου, δίνοντας παράταση στους ιδιοκτήτες. Αυτό που θέλουν να πετύχουν είναι να αποφύγουν το συνωστισμό στα ΚΤΕΟ και οι ιδιοκτήτες να μείνουν στο σπίτι τους, όπως είναι και η επίσημη οδηγία από το κράτος.

Το ίδιο θα ισχύει και για τις διορίες που έχουν δοθεί στα αυτοκίνητα που χρήζουν επανελέγχου. Αν δηλαδή, η καταληκτική ημερομηνία είναι μετά τις 17 Μαρτίου, τότε θα ισχύει έως και τις 30 Απριλίου. Ωστόσο τα ΚΤΕΟ τονίζουν ότι από όλα αυτά, εξαιρούνται τα φορτηγά, τα λεωφορεία και όσα οχήματα εκτελούν διεθνείς μεταφορές. Εκτός από τα ΚΤΕΟ, το κράτος αναβάλλει και όλες τις εξετάσεις για έκδοση άδειας οδήγησης, αλλά και επέκταση αυτής, όπως τα επαγγελματικά διπλώματα, οι άδειες μεταφοράς επικίνδυνων φορτίων και οι ειδικές άδειες για τους οδηγούς ταξί.

Αυτή είναι η επίσημη τοποθέτηση μέχρι στιγμής και δεν γνωρίζουμε αν στη συνέχεια θα υπάρξει και άλλη παράταση για τα ΚΤΕΟ των οχημάτων. Όσο οι συστάσεις αναφέρουν την παραμονή των πολιτών στο σπίτι, τόσο θα γίνονται και αντίστοιχες ενέργειες, ενώ θα έχουμε καλύτερη εικόνα με την πάροδο των ημερών και τις εξελίξεις που θα ακολουθήσουν. Σε κάθε περίπτωση, οι αρμόδιοι έχουν εγγυηθεί ότι λοιπά προβλήματα στο κομμάτι των μετακινήσεων δεν θα υπάρξουν και ότι τα βενζινάδικα, θα συνεχίσουν να λειτουργούν, όπως και τα δρομολόγια των βυτίων καυσίμων και τα συνεργεία αυτοκινήτων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ