Παραδόθηκε το συμβόλαιο δωρεάς από τον Δήμαρχο στον Ταξίαρχο Χαράλαμπο Τετράδη

21

Το νέο αστυνομικό μέγαρο θα κατασκευαστεί στον κόσμο Εξαμιλίων, μια θέση – κλειδί για την παγίωση του αισθήματος ασφάλειας στην περιοχή

Μια ακόμα δέσμευση γίνεται πράξη από τον δήμαρχο Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλο. Ο Δήμαρχος παρέδωσε το πρωί της Πέμπτης στον αστυνομικό Διευθυντή Κορινθίας Χαράλαμπο Τετράδη, το συμβόλαιο δωρεάς του δήμου Κορινθίων για το οικόπεδο που θα ανεγερθεί το νέο αστυνομικό μέγαρο, στον κόμβο των Εξαμιλίων.
Υποστήριξα παρά τις αντιθέσεις που υπήρχαν τότε και εντός δημοτικού συμβουλίου το αίτημα του υπουργείου προστασίας του πολίτη για παραχώρηση οικοπέδου του δήμου ώστε να κατασκευαστεί νέο αστυνομικό μέγαρο το οποίο με σύγχρονο, ασφαλή και με όλες τις προϋποθέσεις για το δύσκολο έργο που επιτελούν οι αστυνομικοί, θα στεγάσει την Α.Δ Κορινθίας, αίτημα της οποίας ήταν το νέο κτίριο για πολλά χρόνια. Παρέδωσα και είμαι ευτυχής το συμβόλαιο δωρεάς ώστε πλέον το υπουργείο να ξεκινήσει την υλοποίηση του κτιρίου» δήλωσε ο δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος.

Ο Αστυνομικής Διευθυντής Κορινθίας Χαράλαμπος Τετράδης παρέλαβε με συγκίνηση το συμβόλαιο από τον δήμαρχος σημειώνοντας πως «Αποτελεί μέγιστη τιμή για εμένα που ως Διευθυντής Αστυνομίας ένα όνειρο δεκαετιών γίνεται πράξη.»

Παρόντες στην παράδοση του συμβολαίου ο Πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Κορινθίας κ. Χρήστος Βλαχοπάνος και ο πρώην αντιδήμαρχος Κώστας Παρτσινέβελος.

Την παραχώρηση του οικοπέδου των 14 στρεμμάτων στον κόμβο των Εξαμιλίων, μια θέση –
κλειδί για την παγίωση του αισθήματος ασφάλειας στην παρακείμενη περιοχή των Εξαμιλίων που δυστυχώς καταγράφει υψηλό δείκτη παραβατικότητας, είχε εισηγηθεί (2 Μαρτίου 2022) ως μείζον θέμα, στο δημοτικό συμβούλιο Κορινθίων ο Δήμαρχος κ.Βασίλης Νανόπουλος. Παρά τις ενστάσεις μερίδας συμβούλων το σώμα είχε υπερψηφίσει, κάνοντας το πρώτο και ουσιαστικό βήμα στην λύση ενός τεράστιου ζητήματος για τους αστυνομικούς, τον δήμο, τους πολίτες.

Με ειδική διάταξη του, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στις 3 Απριλίου 2023 (νόμος 5039/2023 , άρθρο 135) καθόρισε τις χρήσεις γης και τους όρους δόμησης, προϋποθέσεις απαραίτητες για την μεταβίβαση του ακινήτου από το δήμο Κορινθίων στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την ανοικοδόμηση των νέων εγκαταστάσεων.