Μεγάλο παρασκηνιακό ενδιαφέρον στο Δήμο Κορινθίων

606

H αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές του Οκτώβρη έχει ξεκινήσει και το κλίμα στο δήμο Κορινθίων  αρχίζει να ζεσταίνεται…

Οι δεδομένες υποψηφιότητες μέχρι στιγμής είναι του νυν δημάρχου Βασίλη Νανόπουλου  ,του Νίκου Σταυρέλη,επίσης  μία ακόμα σίγουρη υποψηφιότητα είναι εκείνη που θα στηριχθεί από το ΚΚΕ, προφανώς της  Βιβή Τσέκου  ,  αν και παρότι επισήμως δεν έχει ανακοινωθεί,  δημοσιογραφικές μας πληροφορίες το επιβεβαιώνουν   και αναμένουμε τις ανακοινώσεις του πρώην Δημάρχου Αλέξανδρου Πνευματικού,    ο οποίος  δεν έχει πει επίσημα την τελευταία του λέξη .

 Συμμαχία Πολιτών 

Τα πρώτα 46 ονόματα υποψηφίων ανακοίνωσε ο Βασίλης Νανόπουλος  μέσα σε  πανηγυρικό κλίμα  εκδήλωσης  για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας , της παράταξης “Συμμαχία Πολιτών “.

Η συμμετοχή των   υποψήφιων  συμπεριέλαβε σημαντικά   στελέχη  της παράταξης του Αλέξανδρου Πνευματικού  που ακούνε,  στο όνομα του  αντιδημάρχου  Ανδρέα Ζώγκου , αντιδημάρχου   Κώστα Παρτσινέβελου, αντιδημάρχου  Μαρίνα Ραντίτσα, του Κώστα Δουβή, Ιωάννας Κατσαρού και της  Μαρία Κωνσταντίνου , υποψηφίων  με τον συνδυασμό του Αλέξανδρου  Πνευματικού.

Επιπλέον  στις επιτυχίες της παράταξης θεωρείται  , η πλήρη ενσωμάτωση των   Γιάννη Γκεζερλή και Τιμολέων Πιέτρη, καθώς τα νέα ονόματα,  που προσθέτουν νέα δυναμική στο ψηφοδέλτιο  κατά τον κ Νανόπουλο..

Η παρουσίαση όμως ανέδειξε και το πολύ  μεγάλο πρόβλημα της Συμμαχία Πολιτών, που ενώ κατάφερε να προσεγγίσει και να αφομοιώσει  στελέχη άλλης παράταξης , δεν κατάφερε τουλάχιστον μέχρι σήμερα να έχει την αποδοχή των πρωτοκλασάτων στελεχών της σημερινής δημοτικής αρχής .

Προς επαλήθευση των λεγομένων μου ,την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε την καθαίρεση του αντιδημάρχου Γιάννη Καρασάββα , ο οποίος αρνήθηκε εντόνως να παρουσιαστεί ως υποψήφιος της Συμμαχίας Πολιτών, εξίσου αρνητικοί να βρίσκονται στην παρουσίαση υποψηφίων , ήταν ο πρόεδρος του ΚΕΠΑΠ Θέμης Κουτσογκίλλας,( ο οποίος δηλώνει σε όλα τα πηγαδάκια που βρίσκεται ,πως δεν πρόκειται να  ξανά υπάρξει υποψήφιος του Βασίλη Νανόπουλου)  , του προέδρου του Κέντρου Κοινωνικής Πολιτικής Βασίλη Ταγαρά , ο οποίος αρνήθηκε να συμπεριληφθεί και αυτός στους υποψηφίους , του πρώην  Αντιδημάρχου Οικονομικών Σπύρου Πλατή , ο οποίος παραιτήθηκε των καθηκόντων του , του Αντιδημάρχου  Σπύρου Ζαχαριά ,  που δεν επιθυμεί να είναι ξανά στο ψηφοδέλτιο  , του γιατρού και πρώην Προέδρου Κέντρου Κοινωνικής πολιτικής  Σωτήρη Παπαδημητρίου ,  ο οποίος παραιτήθηκε με πολλές αιχμές  κατά του νυν δημάρχου  και που έγκυρες  δημοσιογραφικές μας πληροφορίες  τον θέλουν σε άλλη παράταξη ,  του αντιδημάρχου Βαγγέλη Παπαϊωάνου,  ο οποίος “κρατά κλειστά τα χαρτιά του ” και δεν φαίνεται να “ιδρώνει το αυτί του ” από προθεσμίες και τελεσίγραφα . Τέλος,  άλλο  βασικό  στέλεχος   ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Γιώργος Πιέτρης ,   αρνείται και αυτός κάθε υποψηφιότητα με τον Βασίλη Νανόπουλο  ….  πάντα έως τώρα .

 

Εν ολίγοις όταν δεν μπορείς να πείσεις τους πιο στενούς συνεργάτες σου να σε στηρίξουν,  πως θα πείσεις τους απλούς πολίτες  , όταν μάλιστα δεδομένα έχεις να επιδείξεις ανυπαρξία έργων , ή έστω φτωχή παρουσίαση έργων , εφόσον ότι υλοποιήθηκε εκτός από ασφαλτοστρώσεις  ήταν  έργα με μελέτες, σχεδιασμό,  και την σφραγίδα του  Αλέξανδρου Πνευματικού.

 

 “Πνοή Δημιουργίας”

Η πολύ μεγάλη  επιτυχία της  εκδήλωσης για την κοπή πίτας,  της δημοτικής παράταξης ”  “Πνοή Δημιουργίας” του Νίκου Σταυρέλη ,  κατά κοινή ομολογία “τάραξε τα νερά  ,τολμώ  να πω  αλλάζει σημαντικά το προεκλογικό ρου της ιστορίας των  εκλογών στο  δήμο Κορινθίων  και  δημιουργεί  νέες ισορροπίες και προσθήκες για τις ομάδες που συγκροτούνται για να διεκδικήσουν τον Δήμο.

Ειδικότερα η συμμετοχή του κόσμου στην εκδήλωση  ξεπέρασε κάθε προσδοκία των διοργανωτών καθώς και των φίλων του συνδυασμού , ήταν  δε τόσο μεγάλη η προσέλευση ,  που η χωρητικότητα  της αίθουσας   δεν έφτανε για να χωρέσει τόσο κόσμο  και πάρα πολλοί  περίμεναν  στο μπαλκόνι,  καθώς και άλλοι τόσοι αποχώρησαν μιας και  δεν χώραγαν .

Η εκδήλωση αυτή  γέμισε αισιοδοξία  τους μεν και άγχος  τους δε , προσέφερε ωστόσο  και πολλά μηνύματα προ όλους τους ενδιαφερόμενους .

Υπήρχαν παρουσίες από όλους τους πολιτικούς χώρους και συνυπάρξεις πολύ δυνατών ονομάτων που σηματοδοτούν εξελίξεις ,  όπως αυτή του δημοτικού συμβούλου και πρώην προέδρου της ΝΟΔΕ Κορινθίας  Χρήστου Κορδώση,   καθώς και πρώην  συνεργάτη του κ. Νανόπουλου, του γιατρού και πρώην Προέδρου Κέντρου Κοινωνικής πολιτικής  Σωτήρη Παπαδημητρίου, ( επί  σημερινής δημοτικής αρχής προέδρου)  ,  του πρώην βασικού συνεργάτη του κ Νανόπουλου και οργανωτή  στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές Βασίλη Μπαλάφα ,του δημοτικού συμβούλου και πρώην αντιδημάρχου του Αλέξανδρου Πνευματικού , Χρήστου Μελέτη , ενός από τους πιο πιστούς του  συνεργάτες του πρώην δημάρχου ,   όπου φημολογείται η παρουσία του στο ψηφοδέλτιο της “Νέας Πνοής , δίχως όμως επιβεβαίωσης ακόμη , εξ ίσου σπουδαία παρουσία ήταν , του επισήμως υποστηρικτή του Ν.Σταυρέλη,  πολιτικού Μηχανικού και πρώην δημοτικού συμβούλου Βασίλη Πανταζή ,  ο οποίος αναμένετε να δηλώσει τις προθέσεις του για το αν θα είναι και υποψήφιος η απλά υποστηρικτής ,     άλλη μία σημαντική παρουσίαση αν όχι η πιο σημαντική . ήταν η παρουσία του πρώην αντιδημάρχου Παναγιώτη Δράκου , που στις προηγούμενες εκλογές είχε προαναγγείλει την συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο του Χρήστου Χασικίδη.

Για όσους γνωρίζουν ο Παναγιώτης Δράκος είναι από τους  πιο έμπιστους  του  διευθυντή της καρδιολογικής κλινικής στο νοσοκομείο Κορίνθου και πρώην   δημάρχου Τενέας Χρήστου Χασικίδη ... Οπότε δικαιολογημένα μπορούμε να συμπεράνουμε ότι αν είναι και ο  Π.Δράκος  στο ψηφοδέλτιο  του  Νίκου Σταυρέλη , αλλάζουν εντελώς τα δεδομένα , μιας και  η στήριξη που υποθέτουμε πως θα προσφέρει   ο γιατρός θα είναι σημαντικότατη ,  εφόσον και έμπειρος αυτοδιοικητικός είναι  , και πάνω από όλα χαίρει κάθε εκτίμησης από όλους τους Κορίνθιους .

 

Βιβή Τσέκου:

Η υποψήφια της Λαϊκής Συσπείρωσης Βιβή Τσέκου η οποία με την παρουσία της συνέβαλε  θετικότατα  στην λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου  ,  όπως αναφέραμε πιο πάνω επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί , οπότε αναμένουμε την επίσημη   δήλωσή της για ν’ ασχοληθούμε και με τον συνδυασμό της

Ένα είναι βέβαιο , οι επόμενες ημέρες θα έχουν μεγάλο παρασκηνιακό ενδιαφέρον  και εμείς θα είμαστε εδώ να το αποκαλύψουμε .