Παρουσίασης του Συνδυασμού “Επιχειρηματική Δύναμη” για τις επερχόμενες εκλογές του Επιμελητηρίου Κορινθίας

16

Με ενθουσιασμό και κοινή δέσμευση για το μέλλον, πραγματοποιήθηκε στις 24 Ιουλίου 2024 η παρουσίαση του συνδυασμού “Επιχειρηματική Δύναμη” για τις επερχόμενες εκλογές του Επιμελητηρίου Κορινθίας, που θα διεξαχθούν στο τέλος του 2024 με την ανακοίνωση των πρώτων 48 υποψηφίων. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου και συγκέντρωσε μεγάλο ενδιαφέρον από τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και τους επιχειρηματίες.

Την συνέντευξη τύπου άνοιξε ο κ. Σωτήρης Μουρίκης καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους. Στην ομιλία του, τόνισε τη δέσμευση για συνέχιση του έργου τους μέσω του κοινού συνδυασμού τους “Επιχειρηματική Δύναμη”. «Έχουμε δουλέψει σκληρά για να θέσουμε τις βάσεις για μια δυναμική και βιώσιμη ανάπτυξη της επιχειρηματικής κοινότητας της Κορινθίας» ανέφερε ο κ. Μουρίκης.

Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας και επικεφαλής του συνδυασμού, κ. Λουζιώτης Παναγιώτης, όπου παρουσίασε έναν σύντομο απολογισμό των δράσεων του Επιμελητηρίου από τον Νοέμβριο του 2021 έως σήμερα.. Ο κος Λουζιώτης ανέφερε: «Δημιουργήσαμε ισχυρές συνεργασίες με αναγνωρισμένους φορείς όπως το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, το Πανεπιστήμιο Πειραιά, το ερευνητικό κέντρο Αθηνά, την Ένωση Επενδυτών Κίνας-Ελλάδας και την Πρεσβεία της Κίνας, ενισχύοντας την ανταλλαγή γνώσεων και την ανάπτυξη δικτύων. Ενισχύσαμε την προώθηση της Κορινθιακής γαστρονομίας μέσω εκδηλώσεων και σεμιναρίων γευσιγνωσίας Κορινθιακού Ελαιολάδου που για πρώτη φορά επιδοτηθήκαμε από το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιοκομίας (IOC) που εδρεύει στην Μαδρίτη. Με προτεραιότητα μας την εξωστρέφεια συμμετείχαμε σε σημαντικές εκθέσεις όπως Anuga, ΔΕΘ, Filoxenia, Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού, Food Expo και Exrotrof, προωθώντας τα προϊόντα και τις υπηρεσίες των μελών μας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Με μεγάλη επιτυχία διοργανώσαμε την Εκθεσιακή δραστηριότητα «Κορινθία – Πελοπόννησος 2023» στο λιμάνι της Κορίνθου, με τη συμμετοχή πάνω από 100 επιχειρήσεων και 15.000 επισκεπτών, που αποτέλεσε ορόσημο για την τοπική οικονομία. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι για πρώτη φορά η έκθεση υλοποιήθηκε χωρίς καμία επιβάρυνση του ταμείου του επιμελητηρίου. Διοργανώσαμε πολλές ημερίδες και εκδηλώσεις για την επιχειρηματικότητα. Ενδεικτικά αναφέρω την ημερίδα «Από την Ευρώπη των Κρίσεων, στην Ευρώπη των Λύσεων» με βασικό εισηγητή τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτη Σχοινά, ενισχύοντας τον διάλογο και τη συνεργασία με την Ευρώπη. Μια ακόμα σημαντική στιγμή ήταν η πρόσφατη διοργάνωση της διευρυμένης διοικητικής επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, η οποία πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια στην Κορινθία και μας τίμησαν με την συμμετοχή τους 47 επιμελητήρια της χώρας. Αδελφοποιηθήκαμε με τα επιμελητήρια Ημαθίας και Καβάλας και ξεκινάμε τη στενή συνεργασία για από κοινού δράσεις που θα ενισχύσουν την επιχειρηματικότητα. Δείξαμε την αλληλεγγύη μας συγκεντρώνοντας και αποστέλλοντας βοήθεια στους πληγέντες της Θεσσαλίας και στους σεισμόπληκτους σε Συρία και Τουρκία, αποδεικνύοντας ότι η ανθρωπιά και η επιχειρηματικότητα πάνε μαζί».

Στο τέλος της εκδήλωσης, ο κ. Λουζιώτης παρουσίασε τους πρώτους 48 υποψήφιους του συνδυασμού “Επιχειρηματική Αναπτυξιακή Δύναμη”. Ο συνδυασμός απαρτίζεται από εξαιρετικούς επαγγελματίες με ισχυρή δέσμευση στην προώθηση της επιχειρηματικής ανάπτυξης και καινοτομίας στην Κορινθία.

 

1          Αγραφιώτης    Πέτρος

2          Γαϊτάνος          Εμμανουήλ

3          Γδύσης            Γιώργος

4          Γεωργακάκος   Ηλίας

5          Γεώργαρης      Βασίλης

6          Γιαννούλας      Ιωάννης

7          Γουγάς            Αλέξανδρος

8          Δαλαμαρίνης  Γιώργος

9          Δανίκα Γεωργία

10        Δημητρόπουλος          Κώστας

11        Εγγλέζος          Γιάννης

12        Ηλίας   Χρήστος

13        Καϊλάνης         Απόστολος

14        Κελαθανασίου            Ευαγγελία

15        Κλωνή  Αγγελική

16        Κορδώση         Αθηνά

17        Κοσκολέτου     Αλίκη

18        Κουκουλάκης   Σωτήρης

19        Κριεμπάρδη Οικονόμου          Μαρίνα

20        Κύρκα  Αναστασία

21        Κωνσταντίνου Ελένη

22        Λάγιος Βασίλης

23        Λέκκας Μιχάλης

24        Μανωλάκης    Θανάσης

25        Μοίρας            Κώστας

26        Μπαραφάκας  Χρήστος

27        Μπάρτζη         Ήλια

28        Μποζίκης        Τάσος

29        Ντεβές Σταύρος

30        Ντομάλης        Παναγιώτης

31        Οικονόμου       Γιώργος

32        Παπαδάς         Νίκος

33        Παπαθανασίου Πάνος

34        Παπουτσής     Τάσος

35        Παρασκευόπουλος     Άκης

36        Πετρουλάκης  Γιάννης

37        ΠιέτρηςΓιώργος

38        Πιπίνη Έλενα

39        Πιπίνης            Κωνσταντίνος

40        Πρεδάρης        Γιώργος

41        Σισκόγλου        Ελευθερία

42        Σκούρτης         Λεωνίδας

43        Σουφρίλας       Δημήτρης

44        Σταμάτη          Κυριακή

45        Σταματίου       Χρήστος

46        Στούκας           Βαγγέλης

47        Τσιαρικτσής    Ανδρέας

48        Φιλόπουλος    Παναγιώτης

 

“Όλοι μαζί μπορούμε να πάμε το επιμελητήριο μας και την Κορινθία μας στη θέση που αξίζει”.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας epimelitirio2025@gmail.com.