ΠΑΣΟΚ-Παραμένουν τα προβλήματα και οι ελλείψεις στις Δομές Υγείας της Κορινθίας

1718
Παραμένουν τα προβλήματα και οι ελλείψεις στις Δομές Υγείας της Κορινθίας.
Σήμερα Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής με επικεφαλής τον Βουλευτή Κιλκίς και Τομεάρχη Υγείας Giorgos Fraggidis στο οποίο συμμετείχα ως μέλος της ΚΠΕ επισκέφτηκε το Νοσοκομείο Κορίνθου και το Κ.Υ. Λουτρακίου.
Σκοπός της επίσκεψης η εκ νέου καταγραφή – ανάδειξη των προβλημάτων και η άσκηση πίεσης στην Κυβέρνηση μέσω προτάσεων για την εξεύρεση λύσεων.
Προβλήματα – ελλείψεις που είχαμε αναδείξει τα τελευταία χρόνια με επισκέψεις κλιμακίων και διαδοχικές Ερωτήσεις στη Βουλή παραμένουν άλυτα, με κυριότερο αυτό της έλλειψης ιατρών. Προφανώς η δημόσια υγεία, το Ε.Σ.Υ, δεν βρίσκεται στην ατζέντα της ΝΔ. Χαρακτηριστικά μόλις το 4,5% των χρημάτων του Ταμείου Ανάκαμψης κατευθύνεται στην Υγεία με το μεγαλύτερο μέρος τους να πηγαίνει σε κτηριακές – ενεργειακές αναβαθμίσεις.
Εμείς στο ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μας στη Βουλή και στην Κοινωνία για την αναγέννηση – εκσυγχρονισμό του ΕΣΥ, την άμεση στελέχωση του με το απαιτούμενο προσωπικό (υγειονομικό, διοικητικό, κτλ) και την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Παράλληλα με προτάσεις θα συνεχίσουμε να τονίζουμε ότι χρειάζονται μεγαλύτερες επενδύσεις στην Δημόσια Υγεία από το Ταμείο Ανάκαμψης και παράλληλος προσανατολισμός στην πρόληψη και στην καλύτερη αντιμετώπιση των χρόνιων ασθενειών.