Περιφερειακό ιατρείο Δερβενίου…κλειστό τον Αύγουστο οι αρμόδιοι θεωρούν πολυτέλεια τη λειτουργία του Ιατρείου Δερβενίου

935
Περιφερειακό ιατρείο Δερβενίου
Συζητήθηκε χθες στο δημοτικό συμβούλιο, μετά από επιστολή του τοπικού συμβουλίου Δερβενίου, το θέμα της ανεπαρκούς λειτουργίας του περιφερειακού ιατρείου Δερβενίου, ειδικά τώρα που ο πληθυσμός στην περιοχή πολλαπλασιάζεται.
Στη συνέχεια αυτής της συζήτησης επισκεφθήκαμε σήμερα μαζί με τον αντιδήμαρχο κο Λόντο Αναστάσιο το κέντρο υγείας Ξυκοκάστρου όπου συζητήσαμε με την διεύθυνση το συγκεκριμένο θέμα και τα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Τα συμπεράσματα της συζήτησης:
-3 χρόνια η δημοτική αρχή είναι πλήρως απούσα από τα προβλήματα του ΚΥ Ξυλοκάστρου και δεν έχει παρέμβει σε καμία από τις αποφάσεις αποψίλωσης αυτού από ιατρικό προσωπικό.
-8 γιατροί του ΚΥ Ξυλοκάστρου θα πραγματοποιήσουν 27 εφημερίες μέσα στο Αύγουστο σε νοσοκομεία ή ιατρεία εκτός δήμου με εντολή της 6ης ΥΠΕ και του υπουργείου υγείας!!!
-Οι υπάρχοντες γιατροί του ΚΥ Ξυλοκάστρου δεν επαρκούν να καλύψουν τις ανάγκες του δήμου μας…
Τελευταία επίσκεψη γιατρού στο Μάρκασι έγινε στις 4 Ιουλίου και στο Πιτσά στις 12 Μαίου, χωρίς η δημοτική αρχή να αντιδράσει.
-Για το Δερβένι προβλέπεται γιατρός στις 8,9 και 11/08 και τέλος για τον Αύγουστο!!!
Πόση ακόμα απαξίωση να αντέξει το Δερβένι;;;
Ζητάμε άμεσα
την αποδέσμευση γιατρών του ΚΥ Ξυλοκάστρου από εφημερίες εκτός του δήμου, έτσι ώστε να αυξηθούν σε τουλάχιστον 10 οι εφημερίες στο ιατρείο Δερβενίου και άλλες τόσες στα υπόλοιπα ιατρεία του δήμου μας για τον Αύγουστο,με προτεραιότητα την ομαλή και συνεχή λειτουργία του ιατρείου στο ΔΕΡΒΕΝΙ.
Σπύρος Καραβάς
Υ.Γ. : για το ψήφισμα που συζητήθηκε να λάβουμε η άποψη μας είναι ότι αυτό ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΔΕΡΒΕΝΙ και μόνο αυτό τώρα και τα υπόλοιπα θα τα θέσουμε σε συνάντηση με το αρμόδιο υπουργείο.
Η ανακοίνωση του τοπικού Δερβενίου
“Περί περιφερειακού ιατρείου Δερβενίου ο λόγος
Στο τέλος κάθε μήνα το νοσοκομείο Κορίνθου ενημερώνει για το πρόγραμμα των περιφερειακών ιατρείων για τον επόμενο μήνα. Μέχρι το 2019 το ιατρείο λειτουργούσε καθημερινά. Κατά τα δύο προηγούμενα χρόνια το περιφερειακό ιατρείο λειτουργούσε μία φορά το μήνα εξαιτίας της ανάγκης να ενισχυθούν τα εμβολιαστικά κέντρα. Στη συνέχεια το ιατρείο λειτουργούσε 2-3 φορές το μήνα.
Αισίως φτάσαμε στον Αύγουστο του 2022: στο πιο απομακρυσμένο από το νοσοκομείο της Κορίνθου χωριό της Κορινθίας μαθαίνουμε ότι το ιατρείο δε θα λειτουργήσει ούτε μια φορά. Με τον πληθυσμό να υπερδιπλασιάζεται στο Δερβένι κατά την τουριστική περίοδο, με τα κρούσματα covid να σημειώνουν αλματώδη αύξηση, μάλλον οι αρμόδιοι θεωρούν πολυτέλεια τη λειτουργία του Περιφερειακού Ιατρείου Δερβενίου.
Προφανώς με την αύξηση του πληθυσμού, αυξάνονται και τα περιστατικά για μια απλή διάγνωση. Επιπλέον, οι πολίτες που χρειάζονται έστω μια απλή συνταγογράφηση είναι υποχρεωμένοι να απευθυνθούν αποκλειστικά σε ιδιώτες γιατρούς.
Αναρωτιόμαστε: υπάρχει επαρκές ιατρικό προσωπικό στο δημόσιο σύστημα υγείας; Είναι λογικό ένας ασφαλισμένος ή συνταξιούχος πολίτης που έχει καταβάλει εισφορές πολλών ετών για την εξυπηρέτησή του από το δημόσιο σύστημα υγείας, να πρέπει να πληρώσει για μια απλή εξέταση ή για να συνταγογραφήσει τα φάρμακά του;
Και τελικά, αφού δεχτήκαμε την απομάκρυνση όλων των υπηρεσιών, των τραπεζικών καταστημάτων, τώρα θα πρέπει να δεχτούμε την καταπάτηση του δικαιώματός μας στην υγεία και την περίθαλψη;
Απαιτούμε απαντήσεις από τους υπεύθυνους. Δεν μπορεί κανένας να παίζει και να ασκεί πολιτική με τη ζωή και την υγεία των πολιτών.
Καλούμε τους βουλευτές Κορινθίας, την Περιφέρεια και το Δήμο να λάβουν θέση σχετικά με το ζήτημα και να προβούν στις ανάλογες ενέργειες ώστε να επιλυθεί.
Συμβούλιο τοπικής ενότητας Δερβενίου”