Πρίγκιπας ξανά στο Μόντε Κάρλο ο Τσιτσιπάς! Το σήκωσε και έφτασε τους 11 τίτλους

18

Τον 11ο τίτλο της καριέρας του και τον τρίτο στο τουρνουά του Μονακό κατέκτησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, επικρατώντας του Κάσπερ Ρουντ στον τελικό με 6-1, 6-4. Με αυτή τη νίκη ο Έλληνας την Δευτέρα (15/4) θ’ ανέβει στο Νο7 του κόσμου.

Σε ένα ματς 2 ωρών ο Στέφανος Τσιτσιπάς επιβεβαίωσε με τον καλύτερο τρόπο πως η χωμάτινη επιφάνεια είναι η αγαπημένη και σε αυτή μπορεί να πετύχει σπουδαία πράγματα. Ο 25χρονος τενίστας πήρε τη νίκη στον τελικό επί του Κάσπερ Ρουντ με 6-1, 6-4 και κατέκτησε τον 11ο τίτλο της καριέρας του και συνάμα τον τρίτο στο τουρνουά του Μόντε Κάρλο.

Μάλιστα, η κατάκτηση του τίτλου στο Μονακό τον φέρνει την ερχόμενη Δευτέρα (15/4) στο Νο7 του κόσμου, ανεβαίνοντας πέντε θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη.

Τσιτσιπάς για πολλά… γούστα στο πρώτο σετ

Ο Ρουντ ήταν αυτός που ξεκίνησε να σερβίρει στον τελικό, διατηρώντας το σερβίς του για να ακολουθήσει ένα love game από τον Τσιτσιπά για το 1-1. Στο δεύτερο service game του Ρουντ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρήκε τρία break points εκμεταλλευόμενος την τρίτη του ευκαιρία για να… σπάσει το σερβίς του αντιπάλου του (2-1).

Ο Νορβηγός, στο αμέσως επόμενο game, προσπάθησε να πάρει πίσω το break του Τσιτσιπά, ωστόσο ο Έλληνας έσβησε τρία break points και έκανε το hold για το 3-1 στο σετ. Ο ρυθμός του Τσιτσιπά στον τελικό ήταν καταιγιστικος, με τον Ρουντ να κάνει πολλές λάθος επιλογές, με συνέπεια να δέχεται ακόμα ένα break και στη συνέχεια να σερβίρει για να παραμείνει στο σετ.

Στο δεύτερο set point του Τσιτσιπά, ο Ρουντ των εννέα αβίαστων λαθών στο σετ έκανε διπλό λάθος και παραχώρησε ως δώρο το προβάδισμα στον Έλληνα τενίστα για το τελικό 6-1.