ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

11

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024 ΚΑΙ ΩΡΑ 8:00μ.μ.  ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ ΕΚΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΎΝ ΤΑ ΕΓΚΑΊΝΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ “ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ” . 

Συντομεύσεις/Shortcuts.

Ξαναδιαβάζοντας τον αρχαίο Δίολκο

 

Η επιστήμη, η τεχνολογία, η μηχανική και αντίστοιχα η τέχνη, η λογοτεχνία η μουσική καταπιάνονται στο σύνολό τους με την διαχείριση χρονικών μετασχηματισμών και εννοιολογικών μετατοπίσεων είτε στον πραγματικό τόπο (επιστήμη) είτε στο ψυχολογικό πεδίο (τέχνη).

Σήμερα η τεχνολογία διερευνά και εξελίσσει τρόπους συρρίκνωσης του χρόνου και εκμηδενισμού των αποστάσεων ενώ ταυτόχρονα σχεδιάζει εφαρμογές διεύρυνσης και εμπλουτισμού της εμπειρίας μας στην καθημερινή ζωή. Με αυτή την οπτική αξίζει να επικαιροποιήσουμε και να ξαναδιαβάσουμε τον αρχαίο Δίολκο τόσο με χωρικά όσο και με εννοιολογικά εργαλεία.

Η έκθεση “Συντομεύσεις” περιλαμβάνει έργα γλυπτικής, κατασκευών και πολυμέσων ως ένας εννοιολογικός προσδιορισμός της μετάβασης από τα προσωπικά αναπαραστατικά πλαίσια και διαδικασίες σε ένα ευρύ και στιλπνό αφηγηματικό ξεδίπλωμα του στοχασμού.. Ο φορμαλισμός ανταγωνίζεται την εννοιολογική κατασκευή όμως και τα δυο συστατικά αυτά συνεργάζονται για την άμεση μεταβίβαση μιας υπερβατικής ιδέας.

Τα έργα που θα παρουσιαστούν αποσκοπούν στη παράθεση διαφορετικών καλλιτεχνικών προσεγγίσεων και πρακτικών, αποδίδοντας σύνθετες χωρικές διατυπώσεις  αποδεσμευμένες από κάθε είδους κυριολεξία. Η πληθώρα των εκφραστικών μέσων, (Βίντεο-προβολές ηχητικές εγκαταστάσεις, κατασκευές, γλυπτική σε παραδοσιακά υλικά φωτογραφίες και σχέδια), είναι τα κύρια εκφραστικά εργαλεία στα έργα που εκτίθενται

Οι δυο καλλιτέχνες μέσα από τον στενό συγγενικό τους δεσμό, (πατέρας και γιος), συνομιλούν ισότιμα και μέσα από τις καλλιτεχνικές τους χειρονομίες θέλουν να σταθούν στο ουσιώδες. Να εντοπίσουν έναν κοινό τόπο μνήμης που συγκροτεί την ταυτότητα του ανθρώπου και να αναθεωρήσουν τους επίκτητους δεσμούς που επιβάλλουν τα σύγχρονα κοινωνικά πλαίσια.