Πρόγραμμα 55-67: Έγγραφο της ΔΥΠΑ επιβεβαιώνει τη διακοπή του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας

124

Τη διακοπή του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας 55 – 67 σε φορείς και οργανισμούς του Δημοσίου και ΟΤΑ, επιβεβαιώνει με έγγραφο της, η ΔΥΠΑ. Τη διακοπή του προγράμματος είχε αποκαλύψει με άρθρο του το aftodioikisi.gr.

Συγκεκριμένα η ΔΥΠΑ σε έγγραφο που απέστειλε στο δήμο Βύρωνα σημειώνει τη διακοπή του προγράμματος από 4/9/2024 μέχρι 3/9/2025 χωρίς επιπτώσεις για τον συγκεκριμένο δήμο, λόγω ότι το πρόγραμμα επιχορήγησης για την απασχόληση ανέργων ηλικίας 55 ετών και άνω έληξε  την Παρασκευή 2/08/2024 και ώρα 23.59.

Εξαιτίας της συγκεκριμένης εξέλιξης, η δημοτική αρχή Βύρωνα δεν ανανεώνει τις συμβάσεις τεσσάρων εργαζομένων που δουλεύουν με το συγκεκριμένο πρόγραμμα μετά το πρώτο έτος, παρότι το πρόγραμμα προβλέπει έναν επιπλέον χρόνο σύμβασης. Ωστόσο  η προϊσταμένη του ΚΠΑ2, με το συγκεκριμένο έγγραφο καλεί τον δήμο να μην προχωρήσει σε καμιά ανανέωση σύμβασης.

Με «απόφαση διακοπής χωρίς επιπτώσεις» επικαλούμενος ότι το πρόγραμμα επιχορήγησης για την απασχόληση ανεργίας ηλικίας 55 ετών και άνω «έληξε τη Παρασκευή 2/8/2024 και ώρα 23:59» ο Δήμος Βύρωνα δεν ανανεώνει τη σύμβαση τεσσάρων εργαζομένων με το συγκεκριμένο πρόγραμμα μετά το πρώτο έτος, παρότι το πρόγραμμα προβλέπει έναν επιπλέον χρόνο σύμβασης.

Συγκεκριμένα με έγγραφο, το οποίο είναι στη διάθεση μας, η προϊσταμένη του ΚΠΑ2 ενημερώνει τον Δήμο Βύρωνα να σταματήσει την ανανέωση των συμβάσεων στους συναδέλφους που δουλεύουν μέσα από το πρόγραμμα 55 67. Την ίδια ώρα σε επικοινωνία που είχαμε με το Γραφείο της Γενικής Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας μας ζητήθηκε το έγγραφο προκειμένου να μας δώσουν εξηγήσεις. Παρότι το στείλαμε ακόμα περιμένουμε ενημέρωση.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ είναι τεράστιες. Άφησε χωρίς χρηματοδότηση ένα πρόγραμμα που απασχολεί δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που είναι στα όρια της εξαθλίωσης, καθώς δεν βρίσκουν δουλειά πουθενά και εργάζονται στους δήμους για να συμπληρώσουν ένσημα και να βγουν στη σύνταξη, και τώρα το πρόγραμμα δεν μπορεί να ολοκληρωθεί! Όλοι οι εργαζόμενοι μετά το τέλος του πρώτου έτους θα απολύονται!