Πρώτο Συμβούλιο στο Δήμο Κορινθίων …. Τα δύσκολα έρχονται!

73

Χθες  συνεδρίασε για  πρώτη  φορά το νέο συμβούλιο του δήμου Κορινθίων.

Μια πολύ σημαντική στιγμή και ίσως καθοριστική για την εξέλιξη και την πορεία του Δήμου Κορινθίων .

Μετά τα γνωστά εκλογικά αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών ,που ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος εισέπραξε   το 25% του εκλογικού σώματος ,εκλέγοντας 8 συμβούλους, όσους και ο Α.  Πνευματικός καθώς  και ο Ν. Σταυρέλης, αδυνατεί να λάβει αποφάσεις για την υλοποίηση  του προγράμματός του.

  Οι αποφάσεις  πλέον δεν θα έχουν καμία σχέση με το παρελθόν , όπου οι δήμαρχοι εφάρμοζαν το πρόγραμμα τους με μεγάλη άνεση , λόγο ισχυρής  πλειοψηφίας, αντιθέτως τώρα θα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον οι συνεδριάσεις,  αφού η νέα δημοτική αρχή θα υποχρεωθεί εκ των πραγμάτων σε συνεργασίες ίσως και υποχωρήσεις προκειμένου ν ΄ασκήσει διοίκηση.

Μία μικρή δόση πήραμε χθες,  που αν η αντιπολίτευση δεν στήριζε τις προτάσεις της νέας δημοτικής αρχής θα μπορούσε να γίνει “κομφούζιο “η όλη διαδικασία , μιας και από μόνος του ο Βασίλης Νανόπουλους δεν μπορεί να προωθήσει ή να  διαμορφώσει καμία απόφαση , δυστυχώς θα είναι δέσμιος της ισχνής πλειοψηφίας που εισέπραξε.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό,  σε αποφάσεις στρατηγικού χαρακτήρα με πολιτικό πρόσημο, τα πράγματα θα είναι ακόμα πιο περίπλοκα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την αποτελεσματική διοίκηση του δήμου.

Πάντως η αντιπολίτευση χθες έδειξε ωριμότητα και απέδειξε πως το συμφέρον του δήμου είναι πάνω από κάθε παραταξιακή σκοπιμότητα και η διαδικασία ολοκληρώθηκε δίχως προβλήματα .

 

Το μόνο μελανό σημείο της συνεδρίασης ήταν  δημοσιογράφος φίλα προσκείμενη στον νέο δήμαρχο, που επενέβαινε σε διαδικασίες, ειρωνευόταν, σχολίαζε απαντήσεις του πρώην δημάρχου Αλέξανδρου Πνευματικού και των υπολοίπων με  άσχημο τρόπο λοιδώρησε  δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης μάλιστα δημοσίως και άλλα πολλά που μαύρισαν τη χθεσινή ημέρα επικίνδυνα και αιτιολογώντας το επικίνδυνα εξηγώ:

Η σύνθεση του  δημοτικού συμβουλίου   έτσι  όπως την  κατέγραψε ο κορινθιακός λαός , για να λειτουργήσει  είναι απαραίτητη η σύμπνοια η ενότητα και όχι η προκλητική εμπάθεια,  διαφορετικά κινδυνεύει να γίνει ότι και στο Επιμελητήριο που έχουμε  νικητές δίχως  πλειοψηφία ( εκεί είναι χειρότερα τα πράγματα , δεν ήταν ούτε νικητές) με αποτέλεσμα  έχει τελματώσει το Επιμελητήριο και να μην κινείται τίποτα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ