Ραγδαία αλλαγή του καιρού στην Κορινθία από την Παρασκευή – Έρχεται έντονη αστάθεια με βροχές και καταιγίδες

Σημαντική επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ημέρες και στην Κορινθία, καθώς από την Παρασκευή αναμένεται να περάσει πάνω από τη χώρα ατμοσφαιρική διαταραχή με έντονα φαινόμενα, προκαλώντας απότομη μεταβολή του καιρικού σκηνικού. Ήδη από σήμερα Τρίτη 17 Ιουνίου, η θερμοκρασία σημειώνει άνοδο, φτάνοντας ακόμη και τους 34°C στα πεδινά τμήματα του νομού, ωστόσο το σκηνικό αυτό θα αλλάξει ριζικά προς το τέλος της εβδομάδας.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, η αλλαγή οφείλεται σε ψυχρή λίμνη που σχηματίζεται πάνω από την Κεντρική Μεσόγειο και θα κινηθεί προς τα ανατολικά, επηρεάζοντας σταδιακά και την Ελλάδα.

Τι καιρό θα κάνει στην Κορινθία τις επόμενες ημέρες

.Τρίτη 17/06: Γενικά αίθριος καιρός στην Κορινθία με τοπικές νεφώσεις στα ορεινά τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 33°C, με αυξημένες τιμές σε αστικά κέντρα όπως η Κόρινθος και το Βραχάτι.

.Τετάρτη 18/06: Παρόμοιο σκηνικό με ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος του νομού. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν το μεσημέρι κυρίως στα ορεινά του Χιλιομοδίου και του Φενεού, όπου υπάρχει πιθανότητα για σύντομη μπόρα. Θερμοκρασίες έως 33-34°C σε πεδινές περιοχές.

.Πέμπτη 19/06: Περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας, τοπικά στους 35°C. Από το απόγευμα θα παρατηρηθεί μεταβολή με αύξηση νεφώσεων στα δυτικά και βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα στραφούν πρόσκαιρα σε δυτικούς 3 με 4 μποφόρ.

  • Παρασκευή 20/06 – Έναρξη κακοκαιρίας: Από το απόγευμα αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες στην Κορινθία, αρχικά στα ορεινά (Ζήρεια, Στυμφαλία) και στη συνέχεια σε πεδινές περιοχές, πιθανόν και στην πόλη της Κορίνθου. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση έως και 6-7 βαθμούς Κελσίου και δεν θα ξεπεράσει τους 27-28°C.

.Σάββατο 21/06: Η αστάθεια θα κορυφωθεί. Καταιγίδες με έντονη ραγδαιότητα, πιθανές χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένοι άνεμοι αναμένονται σε μεγάλο μέρος του νομού. Οι κάτοικοι της παραλιακής ζώνης από το Λουτράκι έως το Ξυλόκαστρο καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, περί τους 25°C.

. Κυριακή 22/06: Τα φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν, ωστόσο ο καιρός θα παραμείνει άστατος με πιθανές μπόρες κυρίως στα ανατολικά και ορεινά. Θερμοκρασία σε επίπεδα κοντά στους 26°C.

Συστάσεις προς τους πολίτες της Κορινθίας
Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται το Σαββατοκύριακο, καθώς οι κατά τόπους καταιγίδες ενδέχεται να συνοδευτούν από ισχυρές ριπές ανέμου, κεραυνούς και τοπικές πλημμύρες.

Συνιστάται η αποφυγή δραστηριοτήτων σε ύπαιθρους χώρους και ορεινά σημεία κατά τις απογευματινές ώρες.

Οι οδηγοί να είναι προσεκτικοί λόγω πιθανής ολισθηρότητας στο οδικό δίκτυο, ειδικά σε επαρχιακούς δρόμους με πυκνή βλάστηση ή χωρίς αποστράγγιση.

Η ΕΜΥ αναμένεται να εκδώσει επικαιροποιημένα δελτία μέσα στις επόμενες ώρες, ενώ οι τοπικές Αρχές παραμένουν σε ετοιμότητα.