Ευχές για καλή θητεία σε Σταυρέλη και Παπαϊωάννου από τον Μητροπολίτης κ. Διονύσιο

121

Προ της Απολύσεως του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Διονύσιος μας επεσήμανε την «ανάγκη» κάποιων στις ημέρες μας για ύπαρξη θαύματος, ώστε να πιστέψουν στον Θεό.

Ο Θεός όμως, δεν έχει ανάγκη την αυτό-επιβεβαίωση. Δεν σκορπά την χάρη Του γι’ αυτή. Αντίθετα, επιδιώκει να αισθανθούμε αυτό, για το οποίο μας έπλασε, την ανθρωπιά μας, η οποία εκφράζεται μόνο δια της αγάπης.

Είναι γεγονός ότι στην εποχή μας οι άνθρωποι αισθάνονται ότι έχουν τα πάντα αλλά, όπου κι αν στρέψει κανείς το βλέμμα του, θα διαπιστώσει ότι απουσιάζει η αγάπη. Στην πραγματικότητα το μόνο που έχουμε είναι φτώχια, αρρώστια, πόλεμοι και εκμετάλλευση.

Ολοκληρώνοντας, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας προέτρεψε τους Πιστούς να προσευχηθούν ιδιαιτέρως για τους εν πολέμω ευρισκομένους αδελφούς μας, ο Θεός να ειρηνεύει τους λαούς και να γεμίσει τις καρδιές μας με αγάπη, ενώ δεν παρέλειψε να ευχηθεί ιδιαιτέρως στον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Κορινθίων κ. Νικόλαο Σταυρέλη, ο οποίος συμμετείχε στον Πανηγυρικό Εσπερινό μαζί με τον εκλεγμένο Δημοτικό Σύμβουλο και ευεργέτη της Ι. Μητροπόλεως μας κ. Ευάγγελο Παπαϊωάννου, να προσφέρουν ότι καλύτερο μπορούν από τα αξιώματα που ο Λαός της Κορίνθου τους εμπιστεύτηκε!