“Σαλμονέλα σε κιμά κοτόπουλο!Πετάξτε το!” – Ο ΕΦΕΤ προειδοποιεί!

166

Δεν είναι λίγα τα προϊόντα που ανακλήθηκαν από τον ΕΦΕΤ φέτος το καλοκαίρι. Ανάμεσα σε αυτά ανακλήθηκε και κιμάς κοτόπουλο με σαλμονέλα! Δείτε αναλυτικά τις ανακλήσεις από αρχές Ιουνίου μέχρι σήμερα.

Κιμάς κοτόπουλο

Ο ΕΦΕΤ και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου, κατά τη διενέργεια ελέγχων, στο πλαίσιο του Προγράμματος “Επίσημος έλεγχος Μικροβιολογικών κριτηρίων ασφάλειας τροφίμων” έτους 2019, προέβη σε δειγματοληψία κιμά κοτόπουλου, με την εμπορική ονομασία “ΚΙΜΑΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΝΩΠΟΣ”, με ημερομηνία παραγωγής 03/06/19 και ημερομηνία λήξης 08/06/19, που διακινείται από την εταιρεία ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΑΡΤΑΣ και, σε συνεργασία με το Κτηνιατρικό Εργαστήριο Ιωαννίνων, διαπιστώθηκε η ΠΑΡΟΥΣΙΑ Salmonella spp. στο ανωτέρω δείγμα. 

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν (η απεικόνιση του οποίου φαίνεται στην αμέσως επόμενη σελίδα του Δελτίου Τύπου), να μην το καταναλώσουν.

Επικίνδυνο παιδικό σερβίτσιο

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ενημερώθηκε, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), σχετικά με τη διακίνηση προϊόντος, στο οποίο διαπιστώθηκε μετανάστευση μελαμίνης και φορμαλδεΰδης σε συγκεντρώσεις που υπερβαίνουν τα ανώτατα νομοθετικά επιτρεπόμενα όρια.

Πρόκειται για το παιδικό σερβίτσιο από ίνες μπαμπού 5 τεμαχίων (πιάτο, μπολ, ποτήρι, κουτάλι, πιρούνι), προέλευσης Κίνας, με εμπορική ονομασία “NAVA eco Bamboo Kid sets”, με αριθμό παρτίδας 187.06.07.18 και αριθμό γραμμοκώδικα 5205746123685.

ανάκληση προϊόντων από ΕΦΕΤ

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ζήτησε από την επιχείρηση που διακινεί το εν λόγω προϊόν την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από την αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τη συγκεκριμένη παρτίδα προϊόντος (φωτογραφία κάτωθι), το οποίο διατέθηκε στην ελληνική αγορά από τον Οκτώβριο του 2018, να μην το χρησιμοποιήσουν.

Παιδικά πιάτα

Στην ανάκληση παιδικών πιάτων από την αγορά προχωρά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF) σχετικά με τη διακίνηση δύο προϊόντων, στα οποία διαπιστώθηκε μετανάστευση μελαμίνης σε συγκεντρώσεις που υπερβαίνουν τα ανώτατα νομοθετικά επιτρεπόμενα όρια. Πρόκειται για:

1) Το παιδικό πιάτo από μελαμίνη, προέλευσης Κίνας, με εμπορική ονομασία Blue Yummy Plate with Happy Dots, με αριθμό παρτίδας 108950918.

2) Το παιδικό πιάτo από μελαμίνη, προέλευσης Κίνας, με εμπορική ονομασία Contour Anti-slip Plate, με αριθμό παρτίδας 104520417.

Ο ΕΦΕΤ ζήτησε από την επιχείρηση που διακινεί τα εν λόγω προϊόντα την άμεση ανάκληση-απόσυρση του συνόλου των συγκεκριμένων παρτίδων από την αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τις συγκεκριμένες παρτίδες προϊόντων, να μην τα χρησιμοποιήσουν. “Έγκυες γυναίκες μην τρώτε αυτό το τρόφιμο – θάνατος” – Ο ΕΦΕΤ προειδοποιεί!

Παιδικό σερβίτσιο

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ενημερώθηκε, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), σχετικά με τη διακίνηση δύο προϊόντων, στα οποία διαπιστώθηκε μετανάστευση μελαμίνης σε συγκεντρώσεις που υπερβαίνουν τα ανώτατα νομοθετικά επιτρεπόμενα όρια.

Πρόκειται για : 1. Το παιδικό πιάτο από μελαμίνη, προέλευσης Κίνας, με εμπορική ονομασία “Blue Yummy Plate with Happy Dots”, με αριθμό παρτίδας 108950918.

2. Το παιδικό πιάτο από μελαμίνη, προέλευσης Κίνας, με εμπορική ονομασία “Contour Anti-slip Plate”, με αριθμό παρτίδας 104520417.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ