Φτάσαμε στο τέλος της “διαδρομής”… στην οποία ο ΒΛΑΣΗΣ ΧΑΛΚΙΩΤΗΣ πορεύθηκε με ήθος και αξιοπρέπεια

52

Και κάπως έτσι φτάσαμε στο τέλος της διαδρομής. Μιας διαδρομής, στην οποία ο ΒΛΑΣΗΣ ΧΑΛΚΙΩΤΗΣ πορεύθηκε με ήθος και αξιοπρέπεια. Ένας υπέροχος και ευγενής άνθρωπος, ένας ιδιαίτερα αγαπητός φίλος και γείτονας, ένας εξαιρετικός οικογενειάρχης, ένας τρυφερός αδελφός και θείος, ένας άριστος σύζυγος. Μα πάνω απ’ όλα, ένας ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ πατέρας και παππούς, άξιος να λατρευτεί!

Κληροδότησε στα κορίτσια του και στα κουκλιά του, όπως χαρακτηριστικά αναφερόταν στις δύο κόρες του, Εριφύλη και Σοφία  και στα δύο του εγγόνια, Νικόλα και Μαρισία, μία όμορφη, άνετη και ξέγνοιαστη ζωή. Ήταν πάντα ΠΑΡΩΝ! Σε κάθε δύσκολη στιγμή να δηλώνει «εγώ είμαι εδώ»και σε κάθε όμορφη «με την ευχή μου».Το ΕΥΧΑΡΙΣΤΩπου του οφείλουμε είναι τόσο φτωχό μπροστά σε ό,τι μας προσέφερε.

Υπηρέτησε το μεγάλο του πάθος, το ποδόσφαιρο, με σεβασμό, ανιδιοτέλεια και ταπεινότητα. Ο μικροσκοπικός εξτρέμ με τη διαβολική ταχύτητα έγινε ο εμβληματικός προπονητής, ο παιδαγωγός, ο κόουτς, ο μάνατζερ, ο τεράστιος, ο γίγαντας. Δίδαξε τις γνώσεις τουκαι μετέδωσε το ανάστημα της ψυχής του σε δεκάδες παιδιά, από το Δερβένι έως το Κιάτο και από το Βέλο έως το Λουτράκι. Άφησε το αποτύπωμά του σε όλες τις ομάδες της Κορινθίας. Στον Αστέρα Δερβενίου, τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου, τον Πέλοπα Κιάτου, την Ελλάδα Βέλου, το Ζευγολατιό, τον ΤενεάτηΑθικίων, τον Ατρόμητο Χιλιομοδίου, τον Παγκορινθιακό και τον Ολυμπιακό Λουτρακίου. ΄

Έγινε ο ηγέτης του ιστορικού συλλόγου της συνοικίας του, του ΚΥΨΕΛΟΥ, κατακτώντας πρωταθλήματα, κύπελλα, αναδεικνύοντας παίκτες που μεταγράφηκαν στην Α’ Εθνική Κατηγορία και τον έκανε γνωστό εκτός των κορινθιακών συνόρων.

Ιστορική στιγμή της καριέρας του, όντας ως Α’ προπονητής στην ομάδα της Κορίνθου, η απόσπαση ισοπαλίας στον εκτός έδρας αγώνα με τον Ολυμπιακό, ο οποίος διεξήχθη στο στάδιο της Χαλκίδας, χαρίζοντας στην αγαπημένη του ΜΠΑΡΤΣΑ την παραμονή της στην Α’ Εθνική.

Έτσι, ταξίδεψε περήφανος και ευτυχισμένος. Δε θα φύγει ΠΟΤΕ, γιατί οι άνθρωποι φεύγουν όταν τους ξεχνάμε. Και ένας άνθρωπος σαν το ΒΛΑΣΗ ΧΑΛΚΙΩΤΗ θα μείνει αλησμόνητος στην σκέψη μας και στην καρδιά μας. Το γλυκό του χαμόγελο θα μας συντροφεύει σε όλη την υπόλοιπη ζωή μας.

Σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ ΟΛΟΥΣ και έναν – έναν ξεχωριστά για το φόρο τιμής που αποδώσατε, τόσο με την παρουσία σας όσο και με τα από καρδιάς λόγια σας στο ύστατο χαίρε του λατρεμένου μας συζύγου, πατέρα και παππού.

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΒΛΑΣΙΟΥ ΧΑΛΚΙΩΤΗ