Σεμινάρια για Γονείς από τα Κοινωνικά Φροντιστήρια του Δήμου Κορινθίων

23

Σεμινάρια για Γονείς από τα Κοινωνικά Φροντιστήρια του Δήμου Κορινθίων

Εκπαίδευση Ικανοτήτων για Γονείς «Επικοινωνώ και συνεργάζομαι καλύτερα με το παιδί μου»

 

Τα Κοινωνικά Φροντιστήρια Δήμου Κορινθίων, γνωρίζοντας τα πολύπλοκα θέματα της καθημερινότητας στη ζωή μας με τα παιδιά μας, προσφέρουν δωρεάν κύκλο σεμιναρίων που απευθύνονται σε γονείς με παιδιά στην εκπαίδευση και θέλουν να βελτιώσουν την επικοινωνία και την συνεργασία μαζί τους.

Το σεμινάριο είναι βιωματικό με ομάδες που θα αναλύουν τεχνικές και τρόπους αντιμετώπισης των καθημερινών προβλημάτων των παιδιών μας στο σχολείο και στο σπίτι.

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κορίνθου (έναντι Δικαστικού Μεγάρου) κάθε Δευτέρα και ώρα 19:00-21:00.

Έναρξη : Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2024

Για τη συμμετοχή σας επικοινωνείτε με την Υπεύθυνη του Σεμιναρίου κα Παρασκευοπούλου Τζένη (τηλ. 6973397508 – email : tzensak123@gmail.com)

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία, επικοινωνήστε με την Υπεύθυνη των Κοινωνικών Φροντιστηρίων κα Βάντα Πιαδίτου.

Τηλ επικοινωνίας 6972019323, email φροντιστηρίου : koinfrokor@gmail.com

Διαβάστε επίσης:

Επιμελητήριο Κορινθίας – Νέα και ανοιχτά Προγράμματα χρηματοδότησης

Σεμινάρια για Γονείς από τα Κοινωνικά Φροντιστήρια του Δήμου Κορινθίων

 

Το πρόγραμμα των δωρεάν «Κοινωνικών φροντιστηρίων» στο Δήμο Κορινθίων, υλοποιήθηκε για πρώτη φορά τη σχολική περίοδο 2011-1012, στηριζόμενο στην προσφορά των ιδιοκτητών φροντιστηρίων ξένων γλωσσών και μέσης εκπαίδευσης. Σκοπός του προγράμματος είναι να βοηθηθούν παιδιά οικογενειών του ευρύτερου Δήμου Κορινθίων με οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, τα οποία έχουν θέληση για μόρφωση και πρόοδο. Τα κοινωνικά φροντιστήρια αφορούν τις οικογένειες που τα παιδιά τους φοιτούν στις τρείς τάξεις του Γυμνασίου ( Α΄, Β΄, Γ΄ Γυμνασίου) στα μαθηματικά, φυσική , χημεία και φιλολογικά μαθήματα καθώς και στις τρείς (3) τάξεις του Λυκείου ( Α΄, Β΄, Γ΄ Λυκείου) με τμήματα για όλες τις κατευθύνσεις και για όλα τα μαθήματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ενδιαφέρον των παιδιών, στις δύσκολες αυτές συγκυρίες που βιώνει η πατρίδα μας, συνεχώς αυξάνεται. Οι ενδιαφερόμενοι γονείς θα μπορούν να παραλαμβάνουν και να καταθέτουν τις σχετικές αιτήσεις με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο γραφείο διεύθυνσης του Γυμνασίου ή Λυκείου όπου φοιτούν ή στα γραφεία διεύθυνσης του Κέντρου Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Κορινθίων ώρες 08:00 π.μ – 16:00 μ.μ (Πυλαρινού 84 και Απ. Παύλου 17 , Κόρινθος τηλ. επικοινωνίας 2741025717). Τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να προσκομίσουν οι γονείς μαζί με την αίτηση είναι : α) Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης β) φ/πία Εκκαθαριστικού Σημειώματος οικονομικού έτους 2012 –εισοδήματα από 01/01/2011 έως και 31/12/2011) γ) φ/πία κάρτας ανεργίας από τον ΟΑΕΔ για κάθε γονέα που δεν εργάζεται δ) γνωμάτευση ιατρού σε περίπτωση που κάποιο μέλος της οικογένειας έχει σοβαρό πρόβλημα υγείας.