Σε διαθεσιμότητα η ψυχολόγος “εφιάλτης” της ΕΛ.ΑΣ. για δεκάδες πατεράδες που κατηγορήθηκαν άδικα ότι δήθεν ασελγούσαν στα παιδιά τους

73

Είχε συστήσει οργανωμένη ομάδα και με άλλες ψυχολόγους – Κατηγορούσαν πατεράδες ότι δήθεν ασελγούσαν ή κακοποιούσαν τα παιδιά τους για να χάσουν την επαφή μαζί τους μετά από διαζύγια – Ταρίφες έως 30 χιλιάδες ευρώ για τις πλαστές γνωματεύσεις

Ραγδαίες εξελίξεις που απασχολεί δεκάδες οικογένειες, με την εσωτερική έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. κατά της ψυχολόγου Ν.Β. που κατηγορείται για έκδοση ψευδών γνωματεύσεων κατά πατεράδων -οι οποίοι λόγω αυτών στη συνέχεια διώκονταν για το επαχθές έγκλημα της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών τους, να βγάζει πολλά… «λαβράκια» και να αναμένονται εξελίξεις.

Έπειτα από μήνες εξονυχιστικών ερευνών, οι Αρχές έθεσαν σε διαθεσιμότητα την ψυχολόγο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ., η οποία εμπλέκεται σε σωρεία υποθέσεων με ψευδείς γνωματεύσεις σε δικαστήρια, κατά κόρον κατά πατεράδων, σε υποθέσεις αντιδικίας με την πρωήν σύζυγο και υποτιθέμενης κακοποίησης των ίδιων τους των τέκνων.

Η έρευνα ξεκίνησε έπειτα από ρεπορτάζ που κινητοποίησε την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων και το Υγειονομικό της ΕΛ.ΑΣ., όπου υπάγεται η συγκεκριμένη ψυχολόγος.

Η δικογραφία μετράει ήδη περισσότερες από 2.000 σελίδες, ενώ κομβικά στοιχεία για την υπόθεση προκύπτουν από την κατάσχεση που διατάχθηκε του προσωπικού υπολογιστή της ψυχολόγου, αλλά κυρίως από την άρση του τηλεφωνικού της απορρήτου και την επακόλουθη καταγραφή συνομιλιών της, για αυτές τις υποθέσεις.

Όπως προκύπτει μάλιστα, στην υπόθεση εμπλέκονται δικηγόροι αλλά και δικαστικοί λειτουργοί, των οποίων ο ρόλος διερευνάται σχετικά την δράση της συγκεκριμένης ψυχολόγου, η οποία ιδιωτεύει με ειδική άδεια απερχόμενου Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.

Με τη λήψη του διοικητικού μέτρου της διαθεσιμότητας που ελήφθη σήμερα, καταδεικνύεται και η σοβαρότητα των υπό διερεύνηση αδικημάτων, ενώ αναμένονται πολύ σύντομα εξελίξεις, σχετικά με το ποινικό σκέλος της διαδικασίας.

πηγή-policenews.gr