Σπύρος Σταματόπουλος : Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος δεν είναι μια τυπική ημέρα παγκόσμιας γιορτής

8
Η #ΠαγκόσμιαΗμέραΠεριβάλλοντος δεν είναι μια τυπική ημέρα παγκόσμιας γιορτής. Είναι μια θαυμάσια ευκαιρία να αναλογιστούμε την ομορφιά και τα δώρα της φύσης, αλλά κυρίως την #ευθύνη που έχουμε να διατηρήσουμε και να προστατέψουμε αυτά τα δώρα.
Το νερό, ο αέρας, η ευκαρπία της γης, η πλούσια βιοποικιλότητα, τα δάση, οι λίμνες, τα ποτάμια, τα βουνά και οι θάλασσες, όλα αυτά που αποτελούν την αιτία της ύπαρξής μας και το λόγο της επιβίωσής μας. Αυτή την ύπαρξη και την επιβίωση έχουμε θέσει εν αμφιβόλω τα τελευταία χρόνια με αλόγιστες χρήσεις και κατασπατάληση των φυσικών πόρων.
Στον #ΔήμοΣικυωνίων είμαστε σταθερά προσανατολισμένοι στην #προστασία όλων αυτών των πολύτιμων φυσικών αγαθών που μας χαρίζουν την ίδια τη ζωή. Εξασφαλίζουμε μεγάλες #χρηματοδοτήσεις για έργα διαχείρισης των υδάτινων πόρων (έργα άρδευσης και ύδρευσης), για την #αειφορία και την κυκλική οικονομία, για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος (τριτοβάθμιος βιολογικός καθαρισμός), για την αξιοποίηση των #ΑνανεώσιμωνΠηγώνΕνέργειας (υδροηλεκτρικά και φωτοβολταϊκά έργα), για την ενεργειακή αναβάθμιση των δημοτικών κτηρίων, κ.ά.
Επίσης, βρεθήκαμε πολλές φορές στην πρώτη γραμμή για την προάσπιση και υπεράσπιση του φυσικού περιβάλλοντος του τόπου μας (κινητοποιήσεις κατά των ανεμογεννητριών, υπέρ της διατήρησης του δημόσιου χαρακτήρα του νερού, κ.ά.).
Όμως, σ’ αυτόν τον #αγώνα για την προστασία και διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος δεν αρκούν τα μεγάλα έργα και οι μαζικές δράσεις. Χρειάζονται οι μικρές #καθημερινές ενέργειες του καθενός από μας, είναι το #καθήκον μας, απέναντι στις νέες γενιές, απέναντι στην ίδια τη ζωή.
Σήμερα λοιπόν, ας δεσμευτούμε όλοι ότι θα αναλάβουμε #δράση με μικρές καθημερινές συνήθειες, που πρέπει να αλλάξουμε ή πρέπει να ενστερνιστούμε. Ας ενώσουμε τις #δυνάμεις μας για να διασφαλίσουμε ότι οι επόμενες γενιές θα κληρονομήσουν έναν πλανήτη πλούσιο σε #ζωή και ομορφιά.
Η προστασία του περιβάλλοντος στην καθημερινότητά μας πρέπει να γίνει στάση ζωής, γιατί είναι θέμα ζωής! Της δικής μας και των παιδιών μας!
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και λίμνη
Όλες οι αντιδράσεις:

103