Στο βάθρο των νικητών ο Έλληνας «συλλέκτης» Ολυμπιακών μεταλλίων Λ. Πετρούνιας – Το μαγικό του πρόγραμμα, το χάλκινο, η απονομή

14

Με χρυσά γράμματα ο Λευτέρης Πετρούνιας έγραψε το όνομά του στο πάνθεον της ενόργανης γυμναστικής, με την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Παρίσι, στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Ρίο και χάλκινος του Τόκιο, στο αγώνισμα των κρίκων, έγινε ο πρώτος αθλητής στην ιστορία του αθλήματος, που κατέκτησε τρία μετάλλια σε τρεις διαδοχικούς Ολυμπιακούς Αγώνες και βρέθηκε στο βάθρο των νικητών κατακτώντας την τρίτη θέση.

Στο βάθρο των νικητών ο Έλληνας «συλλέκτης» Ολυμπιακών μεταλλίων Λ. Πετρούνιας – Το μαγικό του πρόγραμμα, το χάλκινο, η απονομή
(Photo by Lionel BONAVENTURE / AFP)

«Είχα μαζί μου όλη την Ελλάδα» – Η δήλωσή του στην ΕΡΤ

Δείτε την δήλωση του «Άρχοντα των κρίκων». Ο Λευτέρης Πετρούνιας πρόσθεσε το τρίτο Ολυμπιακό μετάλλιο στην τεράστια καριέρα του. Με έξοχη εμφάνιση στον τελικό των κρίκων του Ολυμπιακού τουρνουά του Παρισιού, ο Έλληνας πρωταθλητής κατάκτησε το χάλκινο μετάλλιο συγκεντρώνοντας 15.100 βαθμούς.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας ολοκλήρωσε την προσπάθειά του με 15.100 βαθμούς κατακτώντας την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο και γράφοντας Ιστορία στους κρίκους για την Ελλάδα.

Πήρε το τρίτο του μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες ξεπερνώντας τον Δημοσθένη Ταμπάκο που είχε δύο στο χώρο της ενόργανης γυμναστικής και συγκεκριμένα των κρίκων.

Δείτε την προσπάθειά του

Τις πρώτες δύο θέσεις κατέλαβαν οι Κινέζοι Γιανγκ Λιου (χρυσό μετάλλιο)

Τις πρώτες δύο θέσεις κατέλαβαν οι Κινέζοι Γιανγκ Λιου (χρυσό μετάλλιο) και Γινγκουάν Ζου (ασημένιο), που συγκέντρωσαν 15.300 και 15. 233 βαθμούς αντίστοιχα.

Τι είπε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λος Άντζελες το 2028

«Είμαι 33. Στην επόμενη (σ.σ. Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λος Άντζελες το 2028) θα είμαι 37. Σίγουρα θα κάνω ένα αγωνιστικό για λίγους μήνες και θα επιστρέψω. Ο κώδικας της γυμναστικής αλλάζει υπέρ μου» δήλωσε ο «Άρχοντας των κρίκων» Λευτέρης Πετρούνιας αφότου κατέκτησε το τρίτο Ολυμπιακό μετάλλιο στην τεράστια καριέρα του.

Ανέφερε, σχετικά:

«Οπωσδήποτε χρειάζομαι ένα καλό διάλειμμα για να για να αφιερώσω λίγο περισσότερο χρόνο που θα ήθελα στα παιδιά μου, στην οικογένειά μου, στη μητέρα μου, στον αδερφό μου, στους ανθρώπους μου και φυσικά στη Βασιλική.

Όμως δεν σταματάει τίποτα εδώ. Ο Αρμένιος αθλητής είναι 37 χρονών και είναι πολύ δυνατός. Ήταν σε τελικό Ολυμπιακών αγώνων και παρ’ ότι δεν είχε τον βαθμό δυσκολίας θα μπορούσε να διεκδικεί και ακόμη καλύτερη θέση.

Είναι πολύ καλός και πολύ σταθερός παρότι είναι 37, εγώ είμαι 33. Στην επόμενη θα είμαι 37. Σίγουρα θα κάνω ένα αγωνιστικό διάλειμμα για λίγους μήνες και θα επιστρέψω. Ο κώδικας της γυμναστικής αλλάζει υπέρ μου.

Για καλή μου τύχη, μειώνονται οι ασκήσεις και όλα τα προγράμματα θα μου είναι πιο εύκολα επειδή εγώ μεγαλώνω, οπότε θα μπορώ να κάνω μια άριστη εκτέλεση με 8 ασκήσεις έναντι 10 ασκήσεων (…).

Θα δούμε τους αντιπάλους μου αυτή τη χρονιά που εγώ θα είμαι λίγο πιο έξω από αγωνιστική δραστηριότητα και θα φτιάξουμε ένα πρόγραμμα το οποίο θα είναι ασυναγώνιστο».

ertnews.gr