«Στο σφυρί» πολύ γνωστό ξενοδοχείο της Κορίνθου

7185

Μπορεί ο ελληνικός τουρισμός να ετοιμάζεται να καταγράψει φέτος νέο ρεκόρ αφίξεων και εισπράξεων, ωστόσο πλούσια παραμένει και η λίστα των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων που βυθίστηκαν στα οικονομικά προβλήματα, με αποτέλεσμα να οδηγούνται σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό. Πέντε από αυτά βρίσκονται στην Πελοπόννησο και ένα στο Ναύπλιο.

Στα περισσότερα από τα 35 ξενοδοχεία που έχουν προγραμματιστεί να βγουν στο σφυρί έως το τέλος του φθινοπώρου περιλαμβάνονται μονάδες τόσο γνωστές στη σχετική πλατφόρμα, αφού δεν έχουν καταφέρει να προσελκύσουν επενδυτικό ενδιαφέρον, όσο και νεοεμφανιζόμενες. Τα περισσότερα από τα ξενοδοχεία βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία, η οποία δεν επηρεάζεται από τις εν λόγω διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης, ενώ για αρκετά εξ αυτών έχουν ασκηθεί ένδικα μέσα για την αναστολή των σχετικών πλειστηριασμών.

Στον Ισθμό

Σε απόσταση 180 μέτρων από τη Διώρυγα του Ισθμού της Κορίνθου βρίσκεται το κτιριακό συγκρότημα όπου στεγαζόταν κατά το παρελθόν το «Motel Isthmia» και πλέον το «Isthmia Prime Hotel», ξενοδοχείο κατηγορίας 3 αστέρων, δυναμικότητας 69 δωματίων (138 κλινών).

Το συγκρότημα περιλαμβάνει μία ισόγεια και μία τριώροφη πτέρυγα με υπόγειο και πιλοτή. Πέραν του κυρίως κτιρίου υφίστανται μπαρ, χώρος πώλησης ειδών λαϊκής τέχνης, περίπτερο πώλησης αναψυκτικών, καταλύματα προσωπικού και υπαίθριο χορευτικό κέντρο. Το ακίνητο έχει πρόσοψη 140 μ. επί της εθνικής οδού Αθηνών – Κορίνθου.

Στα Καλάβρυτα

Ένα από τα γνωστά ξενοδοχεία των Καλαβρύτων, το «Χελμός», βρίσκεται επίσης αντιμέτωπο με πλειστηριασμό, ο οποίος έχει προγραμματιστεί για τις 25 Οκτωβρίου με τιμή εκκίνησης στο 1,39 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για τρία όμορα οικόπεδα με τα κτίσματά τους για τα οποία εκδόθηκε μετά τη συνένωση που πραγματοποιήθηκε οικοδομική άδεια για διαρρυθμίσεις και προσθήκη κατ’ επέκταση και καθ’ ύψος με στόχο τη μετατροπή διατηρητέου κτιρίου σε ξενοδοχείο 4 αστέρων.

 

 

Έχει προγραμματιστεί να βγει σε πλειστηριασμό στις 25 Οκτωβρίου με τιμή εκκίνησης στο 1,2 εκατ. ευρώ.

Στο Παράλιο Άστρος

στις 24 Μαΐου, έχει προγραμματιστεί το σφυρί για το ξενοδοχείο «Astros Beach Boutique Hotel» (πρώην «Χρυσή Ακτή»), που βρίσκεται στην Κοινότητα Παραλίου Άστρους της Δημοτικής Ενότητας Βόρειας Κυνουρίας στην Αρκαδία.

Είναι τριώροφο, κατηγορίας 3 αστέρων και δυναμικότητας 16 δωματίων (28 κλινών). Η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί στις 620.000 ευρώ.

Στο Οίτυλο Μάνης

Στις 31 Μαΐου, έχει προγραμματιστεί το τουριστικό κατάλυμα κατηγορίας 3 αστέρων «Καταφύγι», που βρίσκεται στο κέντρο του οικισμού Χαριά στο Οίτυλο της Ανατολικής Μάνης.

Έχει ανεγερθεί επί οικοπέδου 216,80 τ.μ., είναι παραδοσιακής αρχιτεκτονικής και η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί στις 420.000 ευρώ.

Στο Ναύπλιο

το «Hotel Solon» στο Ναύπλιο βγαίνει σε πλειστηριασμό στις 21 Ιουλίου με τιμή εκκίνησης στις 387.200 ευρώ.