Συμφωνία εξαγοράς της ΛΑΡΣΙΝΟΣ από την ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ – Τη Δευτέρα η επίσημη ανακοίνωση των δύο εταιρειών

866

Σε συμφωνία εξαγοράς της ΛΑΡΣΙΝΟΣ μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στους τομείς της εκμετάλλευσης λατομείων και παραγωγής έτοιμου σκυροδέματος, με έδρα την Κόρινθο, προχωρά η ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες το deal έχει ήδη ολοκληρωθεί και αναμένονται και οι επίσημες ανακοινώσεις από τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

Ο Όμιλος Εταιριών ΗΡΑΚΛΗΣ, μέλος της Holcim, είναι σήμερα ο μεγαλύτερος παραγωγός τσιμέντου στην Ελλάδα, έχοντας περισσότερα από 100 χρόνια παρουσίας στην αγορά. Στην Ελλάδα ο όµιλος ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ διαθέτει 2 εργοστάσια παραγωγής τσιµέντου στο Βόλο και το Μηλάκι

Ευβοίας και 11 ενεργά λατοµεία. Απασχολεί 650 εργαζόµενους. Το µεγαλύτερο µέρος της παραγωγής του, εξάγεται.

Η ΛΑΡΣΙΝΟΣ από την άλλη πλευρά με παρουσία πάνω από 40 χρόνια, στην ελληνική αγορά διαθέτει 5 λατοµεία αδρανών και 24 µονάδες

παραγωγής σκυροδέµατος. Τα λατοµεία της βρίσκονται στην Κόρινθο, στη Μεσσηνία, στην Πάρο και την Εύβοια.

Μέχρι σήμερα, η ΛΑΡΣΙΝΟΣ έχει αναλάβει και είτε έχει ολοκληρώσει, είτε έχει σε εξέλιξη, την παραγωγή σκυροδέματος ή και την προμήθεια αδρανών για την κατασκευή μεγάλων έργων της χώρας, μεταξύ των οποίων το Μετρό θεσσαλονίκης, την υποδομής νέας Σιδηροδρομικής Γραμμής στο τμήμα Κιάτο– Ροδοδάφνη (Τμήμα Πλάτανος – Αίγιο), την Ανάπλαση Φαληρικού Δέλτα κλπ.

www.capital.gr